Werkgevers in actie tegen schulden

De kans is groot dat elke werkgever er een keer mee te maken krijgt: schuldenproblematiek van medewerkers. Ook in de regio Kennemerland-Zuid kampt 20 procent van de inwoners met problematische schulden. Werkgevers zijn vaak de eersten die signalen over financiële problemen van een medewerker opvangen en met de gevolgen worden geconfronteerd. De medewerker raakt verstrikt in een moeras van incassobureaus, instanties en loonbeslag. Naast veel onzichtbaar leed – er rust nog een groot taboe op het hebben van schulden en er is vaak sprake van schaamte – brengt de schuldenlast van een medewerker voor de werkgever onnodige kosten met zich mee: separate administratie voor loonbeslagen, verlaagde productiviteit en ziekteverzuim.

Werkgevers komen in actie tegen schuldenproblematiek 
Wij vinden dat we als werkgevers een verantwoordelijkheid hebben. En gelukkig kunnen we bijdragen aan een oplossing. Samen met een aantal Haarlemse ondernemers, is Lost Lemon kwartiermaker van het Top 100 evenement Kennemerland-Zuid.  Werkgevers uit onze regio komen samen met de gemeente Haarlem in actie om een einde te maken aan die schuldenproblematiek. De aftrap is tijdens de Haarlem Top 100 bijeenkomst van maandag 14 oktober. Tijdens dit event krijgen de deelnemers informatie over (gratis) instrumenten waarmee ze medewerkers met schulden al in een vroeg stadium kunnen helpen en onnodige extra kosten voor hun onderneming kunnen voorkomen.

Buddy's bieden ondersteuning op afstand
Daarnaast geven we deze middag ook  voorlichting over hoe mensen, net als Jeroen Dijsselbloem, een ‘buddy’ kunnen worden. Buddy’s ondersteunen iemand met schulden door middel van gebruik van de fikKs-app. De kracht van de fikKs-app is dat medewerkers op de werkvloer zich vrijwillig inzetten om collega’s met schulden te helpen. Deelnemers worden desgewenst anoniem met een buddy in contact gebracht.

'Waar een Wil is, is een Wij’
Wij worden bij deze actie geholpen door Helden van De Wil, een landelijke stichting die ondernemers, burgers en overheid met elkaar in contact brengt om op lokaal niveau de schuldenproblematiek op te lossen. Behalve ondernemers en Helden van de Wil, nemen de wethouder van Sociale Zaken van Haarlem Floor Roduner  en voormalig minister van financiën Jeroen Dijsselbloem deel aan deze Haarlem Top 100 over schuldenproblematiek.  Gastheer voor deze middag is Ron Steenkuijl.

Wanneer en waar?
Haarlem Top 100 ─ Maandag 14 oktober 2019 ─ van 17:00 tot 20:00 uur
Koepelgevangenis Haarlem, Harmenjansweg 4, 2031 WK, Haarlem. Neem voor meer informatie contact op met Diana Koppenol (via 085 489 88 88).

Klik hier om je rechtstreeks aan te melden.

 

U bent hier