Blijf op de hoogte

Nieuws

In de gemeente Den Haag is 1 op de 4 inwoners laaggeletterd. Op 31 maart presenteerde wethouder Hilbert Bredemeijer de nieuwe Taalnota, waarin de taalontwikkeling van laaggeletterde volwassenen centraal staat. De gemeente vroeg Lost Lemon om te helpen bij het vertalen van onze inzichten en aanbevelingen uit het onderzoek ‘Breder kijken, breder oogsten’ naar beleid.

De koppeling tussen Lost Lemon en ZorgDomein is een feit. De gemeente Leeuwarden heeft de primeur en kan sinds 1 april (geen grap) via ZorgDomein verwijzingen in MensCentraal ontvangen en verwerken. Eenvoudig en wel zo veilig.

Wist je dat tussen de 1,2 en 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens problematische schulden hebben? Schulden vormen een omvangrijk en hardnekkig probleem; Lost Lemon denkt graag mee over mogelijke oplossingen. Daarom stond de eerste editie van de Lost Lemon Lab Lunch op maandag 29 maart in het teken van het schuldendomein.

Almelo heeft als eerste gemeente de overgang voltooid naar Transactiestandaard 4.0 voor het Digitaal Klantdossier (DKD). Lost Lemon heeft dit samen met de gemeente gerealiseerd.

Ken je dat? Je hebt regelmatig contact met een helpdesk en eigenlijk wil je wel eens weten wie die persoon is achter de stem of het e-mailcontact.

Naast het mooie Haarlem, waar ons kantoor staat, ligt de groene gemeente Haarlemmermeer. Vanaf begin 2021 zetten we samen de schouders eronder om MensCentraal voor deze gemeente gereed te maken voor de toekomst. Samen gaan we ervoor zorgen dat de teams binnen de gemeente optimaal worden ondersteund voor de wettelijke taken Wmo-zorg en de Jeugdwet. 

Al bijna drie jaar begeleiden we vanuit Lost Lemon Minds de processen voor de plaatsing van standaarden op de lijst van Open Standaarden van het Forum Standaardisatie. Dat klinkt niet heel dynamisch, maar het is toch echt interessante materie.

Gemeenten zijn al sinds het begin van de corona-pandemie druk met de Tozo. Het Zelfstandigenloket Flevoland heeft in april direct de koe bij de horens gevat en de Tozo geïmplementeerd. Inmiddels verlopen dankzij het Tozo-portaal van Lost Lemon alle circa 15.000 aanvragen, verlengingen en mutaties 100% digitaal. Dat geldt ook voor de communicatie met de klant. 

Ouders spelen een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Van ouders wordt verwacht dat zij hun kind voorlezen en ondersteunen bij huiswerk. Maar niet iedere ouder kan of doet dat. Laaggeletterden uit de NT2-doelgroep hebben Nederlands niet als eerste taal. Voor hen is het ondersteunen van hun kinderen bij de Nederlandse taal vaak een uitdaging. Hoe stimuleer je laaggeletterde ouders om thuis een taalrijke omgeving te creëren? We vroegen het aan Toos van den Beuken, Leesmediaconsulent bij Bibliotheek Helmond-Peel

Pagina's

U bent hier