Blijf op de hoogte

Nieuws

De overheid heeft ons project ‘De Slimme Krabbelaar’ uitgekozen als een van de 24 ⎼ uit de 134 ingediende ⎼ voorstellen waaraan Innovatiebudget is toegekend vanuit de regeling Digitale Overheid.

“Veel trainingen gaan over herkennen van laaggeletterden en waarom het belangrijk is ze door te verwijzen. Maar juist het stuk ertussen is zo belangrijk: hoe bespreek je dat nou, hoe motiveer je ze, en hoe zorg je dat het ook niet alleen bij gesprekken blijft. Iedereen denkt dat je dat vanzelf gewoon kan, maar dan stap je net over het belangrijkste heen.”

De nieuwe release ‘Netwerk van de klant’ van MensCentraal is beschikbaar. Het netwerk van de klant is door diverse gemeenten uitgebreid getest en zij zijn zeer enthousiast over de applicatie en de nieuwe functionaliteiten.

Er is goed nieuws voor alle gemeenten die gebruikmaken van de applicaties van Lost Lemon, in het bijzonder met MensCentraal. Begin deze maand is Transactiestandaard 4.0 live gegaan. Wij zijn er niet alleen klaar voor; onze applicaties zijn al volledig ingericht op deze nieuwe standaard.

KinderUniversiteit Haarlem is een weekendschool voor nieuwsgierige, leergierige kinderen van 10 tot 14 jaar, kinderen die opgroeien in situaties of buurten waardoor hun talenten minder worden aangesproken. De leerlingen maken twee jaar lang op zondagen kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap. Ze duiken in een boeiende wereld waarmee ze van huis uit waarschijnlijk niet zo gauw in aanraking komen.

Ook al zijn de middelbare scholen weer open, door de anderhalvemeter-regel kunnen leerlingen nog steeds niet hele dagen naar school. Dat is reden tot zorg, zeker waar het om kwetsbare jongeren gaat.

De afgelopen maanden trof Lost Lemon voorbereidingen om onze leerplichtsoftware LeerSaam klaar te stomen voor de ‘Voorziening Vroegtijdig Aanmelden’ (VVA). Nu is het zover: vanaf dit najaar kunnen we de VVA werkend maken in LeerSaam. Maar wat is nu eigenlijk de VVA? Waarom is het belangrijk? En hoe gebruikt Lost Lemon de VVA in LeerSaam?

Eenmaal per jaar vindt een ICT-beveiligingsassessment plaats waarin getoetst wordt of Lost Lemon voldoet aan de beveiligingsnorm van de DigiD. En net als voorgaande jaren is Lost Lemon geslaagd voor dit assessment!

2,5 miljoen Nederlanders zijn laaggeletterd. Zeker in lastige tijden - zoals tijdens deze corona-crisis - is het belangrijk dat ook zij informatie goed kunnen begrijpen. Gelukkig zien we juist nu veel mooie initiatieven ontstaan om laaggeletterden te ondersteunen. Maar we zien ook kansen op de lange termijn! In de afgelopen weken vertelden onze onderzoekers van Lost Lemon Lab op verschillende online platformen over dit onderwerp.

De corona-crisis is, ondanks versoepeling van de beperkende maatregelen, nog niet voorbij. Veel ondernemers hebben het zwaar. Om hun lasten te verlichten, kunnen zij terugvallen op gemeenten vanuit de landelijke regeling ‘Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers’ (Tozo). Omdat meer ondernemers steun nodig hebben, zet het kabinet de Tozo voort, maar wel in gewijzigde vorm.

Pagina's

U bent hier