Blijf op de hoogte

Nieuws

Werkervaring stagiair Jan van Bedrijf & Samenleving trakteerde op zelfgemaakte appeltaart om te vieren dat hij zijn toelatingsexamen tot de Hogeschool van Amsterdam heeft behaald!

Kom je in jouw dagelijks werk laaggeletterden tegen? Met een Nederlandstalige achtergrond? Wat doe je om die klant te helpen of wat heb je nodig? Laat het ons weten.

Laaggeletterd zijn is veelal een onderliggend probleem bij het hebben van schulden, geen baan kunnen vinden en minder zelfredzaam zijn. Hoe kan je hier in het sociaal domein oog voor hebben en wat zijn werkende aanpakken hiervoor? We vertellen het tijdens het congres " Dag van het sociaal domein!

Bij de transformatie van het sociaal domein krijgen informatiesystemen een belangrijke rol.

Op 29 maart organiseert de Regiegroep samen met Lost Lemon de Gemeentedag Mens Centraal. Gemeenten vertellen in workshops over hun keuzes, dilemma’s, inrichting in MensCentraal en ervaringen. Laat je inspireren door deze verhalen.

Je biedt als gemeente steeds meer dienstverlening digitaal aan. Jouw inwoners vragen vergunningen en geboorteaktes aan via een digitaal formulier.

De Toolkit E-formulieren is vanaf 20 december 2016 aangesloten op het eIDAS-netwerk. Dit betekent dat burgers uit andere lidstaten hun eigen vertrouwde eID gebruiken om diensten af te nemen bij Nederlandse gemeenten.

Het ministerie van VWS gaf 10 november voor het actieprogramma Tel mee met Taal vijf organisaties de opdracht om in zeven projecten een nieuwe aanpak tegen lage taal-, reken- en digitale vaardighed

...om zo uiteindelijk als gemeente en medewerkers ook plezier te hebben van systemen. De gemeente Ede ontwikkelde hiervoor een visie; over het gebruik van systemen en de onderlinge koppelingen tussen systemen.

Als inspecteurs van de Provincie Overijssel gaan werken met een monitor-app, houden ze 30% meer tijd over. Tot dit inzicht kwam onze Lost Lemon collega Eelco Brenner.

Pagina's

U bent hier