Blijf op de hoogte

Nieuws

Dat Lost Lemon zich sterk betrokken voelt bij maatschappelijke uitdagingen en in dat kader oplossingen zoekt en ontwikkelt, is bij velen wel bekend. Vooral kwetsbare groepen hebben onze aandacht. Voor hen is de digitale interactie met professionals binnen gemeenten en/of binnen de zorg vaak lastig. Daarom bedachten wij de Slimme Krabbelaar.

Cubiss ondersteunt organisaties die zich bezighouden met lezen, leren en informeren. Ieder jaar organiseert zij een aantal Kenniskaravaans voor netwerkpartners. Dit keer heeft Cubiss Lost Lemon gevraagd een online workshop te verzorgen, namelijk over het thema gezinsaanpak Taal en Media. En dat hebben we uiteraard gedaan!

Eens in de zoveel tijd komen de auditors van Lloyd’s Register een paar dagen naar Lost Lemon om ons managementsysteem door te lichten. Dit keer ging het met name om ISO 9001, NEN 7510 en ISO 27001. En opnieuw hebben we de toets met glans doorstaan.

Per 1 januari wordt versie 3.0 van de berichtenstandaard iWmo en iJw van kracht. Het wordt een ‘major release’ genoemd; de veranderingen zijn niet alleen omvangrijk, maar hebben ook een flinke impact op processen en bedrijfsvoering bij gemeenten en zorgaanbieders.

De uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet ligt sinds 2015 bij de gemeente. Die gaat over zowel de aanmelding en de indicatie, de zorgtoewijzing en levering als over de vaststelling van eigen bijdrage én declaratie en facturatie. Voor veel gemeenten is en blijft dit een hoofdpijndossier. Zeker gezien de grote tekorten op het gebied van Wmo en Jeugd bij gemeenten.

De corona-crisis heeft veel extra inspanning gevraagd en doet dat nog steeds. Zo hebben de gemeenten er in razend tempo nieuwe taken bijgekregen en de uitdagingen zijn groot. De Gemeentedag 2020 van de NVSI, op dinsdag 9 maart in Zwolle, draait dan ook om dat ‘nieuwe normaal’ en staat in het teken van informeren en inspireren.

Lost Lemon blijft groeien. Hoe de samenleving zich ook ontwikkelt, als deskundige en betrokken organisatie zien wij altijd mogelijkheden.

Wat de ontwikkelingen ook zijn, als deskundige en betrokken organisatie zien wij altijd mogelijkheden. Als eigenwijze en sprankelende citroenen weten wij het verschil te maken.

Dat Lost Lemon stretchend advies en eigenzinnige ICT-oplossingen biedt, is voor velen geen nieuws. Dat we een sterk sociaal dna hebben en vooral actief zijn in het sociaal domein, is ook bekend. Maar wist je dat we een eigen consultant en ontwerper voor visuele communicatie hebben? Zijn naam is Michel Henry.

Wat de ontwikkelingen ook zijn, als deskundige en betrokken organisatie zien wij altijd mogelijkheden. Als eigenwijze en sprankelende citroenen weten wij het verschil te maken.

Pagina's

U bent hier