Houdt jij van afwisseling in je functie en haal jij energie uit implementatie- en migratieprojecten? Binnen Lost Lemon zijn wij op zoek naar een technisch consultant!

Over de rol

Lost Lemon is al jaren actief in het sociaal domein en heeft in deze periode een vooraanstaande rol binnen het sociale domein verworven. Niet als leverancier, maar vooral als partner van vele gemeenten en andere overheidsinstellingen. Lost Lemon ontwikkelt software oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan oplossingen voor schuldenproblematiek, toeleiding naar werk, onderwijs, WMO en de Jeugdzorg.

Als technisch consultant word je onderdeel van ons team met 3 technisch consultants en 20 consultants. Jij kent in jouw functie geen verveling: jouw baan is vol afwisseling. Zo adviseer en begeleid je klanten rond technische vraagstukken en digitale gegevensuitwisseling, binnen het sociaal domein. Ook analyseer je data voor klanten om hen ondersteuning te bieden met de managementinformatie, ben je adviseur voor technische- en data vraagstukken vanuit onze eigen organisatie, en voer je migratie trajecten uit bij onze klanten in samenwerking met een implementatie consultant.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Het ontwerpen van ICT architectuur (gebaseerd op NORA) op basis van referentie-architecturen;
 • Advies geven over data-migraties en deze uitvoeren;
 • Datamodellen opstellen;
 • Technische projecten uitvoeren;
 • De database onderhouden;
 • Opstellen van rapportages en scripts (SQL query’s).

Over jou

Je bent resultaatgericht, klantgericht en werkt zelfstandig. In een gesprek met de klant weet je zelf jouw opdracht af te bakenen. Je kunt goed schakelen tussen verschillende opdrachten en bent analytisch sterk. Door jouw kennis en ervaring ben je een goede gesprekspartner.

Beschik jij daarnaast over:

 • een afgeronde relevante HBO of WO opleiding;
 • aantoonbare ervaring met migraties;
 • kennis van informatiearchitectuur en informatiestandaard;
 • ervaring met het schrijven van SQL query’s (ervaring in python is een pré); en
 • ervaring met modellering methodieken als BPMN, UML en/of Archimate.

Onze beloftes

 • Toffe hybride werkplek (zowel vanuit huis als op ons kantoor in Haarlem) waar we jouw visie en input waarderen.
 • Flexibele werktijden met veel zelfstandigheid.
 • Doen waar je goed in bent, en je vooral de ruimte geven om daar nóg beter in te worden.
 • Goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, een leaseauto en diverse opleidingsmogelijkheden.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een vast onderdeel van onze indiensttreding procedure.

Solliciteren

Ben jij de technisch consultant die we zoeken? Vul ons sollicitatieformulier in, dan hoor je snel van ons. Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem contact met ons op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Functie *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

CV uploaden *

Motivatiebrief *

Wie wordt jouw collega?

Als technisch consultant werkt Esmee Rusman aan diverse consultancy-projecten én aan configuratie-opdrachten voor de software-oplossingen van Lost Lemon. Het is de combinatie van rollen, de veelzijdigheid van het werk waar Esmee blij van wordt. Esmee over waarom het werk goed bij haar past:

“Ik vind het belangrijk om mee te denken over hoe iedereen kan meedoen aan en in de samenleving. En ik hou van het analyseren van complexe problemen. Ik wilde dus graag aan de slag bij een organisatie die actief is in het sociaal domein en oog heeft voor de kwetsbaren in de samenleving.”

technisch consultant Esmee

Over Lost Lemon

Wat de ontwikkelingen ook zijn, als deskundige en betrokken organisatie zien wij altijd mogelijkheden. Horen we: ‘Dat kan niet’, dan zijn we op ons best. Want we denken altijd in kansen. Bij Lost Lemon doen we het nét even anders en denken nét even wat verder.

Wij geloven in samenwerken en in onze eigen kracht. Dat leidt tot goede vernieuwende oplossingen en we doen ons werk met plezier. Zo helpen we onze opdrachtgevers met uitdagende vraagstukken en maken we het verschil.