De Sociale Monitor (SOM)

De Sociale Monitor maakt managementinformatie van het gemeentelijke sociaal domein inzichtelijk. Relevant voor managers, wethouders én de gemeenteraad.

Over de Sociale Monitor

De Sociale Monitor (SOM) is de eigen managementinformatie-tool van Lost Lemon. De SOM maakt alle voor het gemeentelijk sociaal domein relevante informatie met een heldere grafische presentatie inzichtelijk.

Rapportages van de SOM kunnen dagelijks met actuele data worden gegenereerd. De SOM geeft je bijvoorbeeld inzicht in gebruik, voorspellers voor gebruik, Wmo- en Jeugdzorg en toegankelijkheid van voorzieningen in het sociaal domein.

Slimme rapportages

Rapportages voor de SOM zijn zoveel mogelijk generiek gebouwd, zodat ze voor vrijwel iedere gemeente relevant zijn. Daarnaast maken we op verzoek rapportages op maat en bieden we opties voor gemeenten om zelf rapportages te bouwen.

Meer weten?

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de SOM? Of wil je een vrijblijvende demonstratie? Neem contact met ons op, dan nodigen we je uit voor een kop koffie óf onze persoonlijke favoriet: een glas verfrissende citroenthee.

De voordelen van de Sociale Monitor

De SOM ondersteunt op alle lagen en niveaus bij informatievoorziening. De gemeenteraad, wethouders en managers. Daarnaast profiteer je ook van:

Lage kosten

Doordat de SOM met veel generieke rapportages werkt, voorkomen we dat het wiel steeds opnieuw moet worden uitgevonden. Daardoor kunnen we de SOM tegen een aantrekkelijke prijs leveren.

Ontzorging

Lost Lemon draagt zorg voor het onderhoud van de (maat)rapportages en de onderliggende database. Met de SOM voorkom je zo dat er extra beheerlasten bij de verantwoordelijke teams binnen de gemeente terechtkomen.

Heldere presentatie

De rapportages van de SOM presenteren de gewenste informatie in overzichtelijke grafieken en tabellen. Zo zie je in één oogopslag welke zorg cliënten krijgen en welk percentage gespecialiseerde zorg, generalistische zorg of zorg in natura is. Dit geeft overzicht én inzicht!

Eigenschappen

Dagelijks verversen we onze managementinformatie-datadump (MI-datadump). Hierdoor zijn nieuwe rapportages altijd up-to-date.

Ook (landelijke) bronnen kunnen we in rapportages opnemen. Momenteel bieden we bijvoorbeeld al rapportages met CBS-gegevens.

Bij wijzigingen in het datamodel voeren we deze door in de rapportages die we voor de gemeente onderhouden en beheren.

Rapportages zijn parametriseerbaar: parameters kunnen zowel door de gebruiker worden ingegeven als ‘onder water’ worden meegegeven.

De SOM kent een fijnmazige gebruikersautorisatie, waardoor iedere gebruiker alleen toegang krijgt tot de gegevens die hij nodig heeft.

De SOM is ook bereikbaar via Mobiel Werken, onze VPN-oplossing. Meer weten over Mobiel Werken? Kijk dan op de webpagina van MensCentraal.

Koppeling met MensCentraal en PDC

Gebruik je MensCentraal en/of de PDC? Dan kunnen we onze rapportagetool SOM razendsnel koppelen. Zo krijg je snel inzicht in bijv. de caseload bij medewerkers en/of het gebruik gebaseerd op loginregistraties. Een koppeling met andere software-oplossingen uit onze suite, zoals LeerSaam, is ook mogelijk.

Maakt jouw organisatie (nog) geen gebruik van onze software-oplossingen? Ook dan bespreken we graag de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat kunnen we voor je doen?

“Met de Sociale Monitor bieden we gemeenten een betaalbaar en krachtig middel om inzicht in gegevens te krijgen. Daarnaast begeleiden we gemeenten bij het formuleren van informatievragen zodat deze naadloos aansluiten bij de gestelde KPI’s.”

Johan Holtrop, Technisch Consultant

De MensCentraal Suite

De Sociale Monitor is onderdeel van de MensCentraal Suite: een complete regie-oplossing voor alle activiteiten binnen het gemeentelijke sociaal domein.

Voordelen van de MensCentraal Suite:

  • Kostenefficiënt werken
  • Processen lopen naadloos in elkaar over
  • Extra functionaliteiten kunnen razendsnel worden geïmplementeerd

Meer weten over de MensCentraal Suite? Neem contact met ons op.

Contact

Wil je meer weten of heb je vragen over de Sociale Monitor? Neem dan contact met ons op!

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *