Producten en Diensten Catalogus (PDC)

Van aanvraag tot aan de levering van zorg. Beheer met de PDC het traject rondom Wmo en de Jeugdwet.

Over de PDC

Zorgverlening uitbesteden aan externe (zorg)partijen, maar wel de regie houden op de dienstverlening en bepalen wie welke zorg krijgt? Gebruik daarvoor onze Producten en Diensten Catalogus (PDC).

De PDC registreert:

  • welke producten zijn ingekocht voor de verschillende diensten
  • bij welke leveranciers je welke producten hebt ingekocht
  • wat de prijs is van de producten bij de gecontracteerde leveranciers
  • welke klanten gebruikmaken van welke diensten en producten

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende demonstratie van de PDC? We horen het graag! Neem hiervoor contact met ons op.

Voordelen van de PDC

Met diverse koppelingen en beveiligd berichtenverkeer ⎼ vanzelfsprekend volgens de laatste standaarden ⎼ maakt de PDC processen rondom Wmo en de Jeugdwet efficiënter en beter beheersbaar.

Efficiënt inkoopbeleid

De PDC helpt je kosten in kaart te brengen. Hiermee kun je als organisatie de aankoopstrategie aanscherpen en budgetten zo efficiënt mogelijk inzetten. Dit helpt bij het beheersen van kosten.

Leveranciers in beeld

In de PDC registreer je bij welke leveranciers welke producten zijn ingekocht en wat de prijs is van de verschillende gecontracteerde leveranciers. Dit geeft niet alleen overzicht, maar ook inzicht in gemaakte afspraken.

Managementinformatie

Gebruik je de PDC naast MensCentraal, dan kun je uit onze Sociale Monitor managementinformatie halen. Denk aan: Wat zijn de meest afgenomen producten? Hoeveel ingekochte producten heb je nog over en van welke leverancier? En bij welke leveranciers neem je het meeste af?

Gedegen certificering

De beste inrichting van de bedrijfsprocessen en de beste beveiliging van informatie; dat staat bij ons voorop. Daar hoort goede certificering bij. Lost Lemon is gecertificeerd voor ISO 9001 en 27001, NEN 7510 en ISAE 3402.

De PDC in cijfers

Integratie met klant- of gezinsmodule MensCentraal

Koppel je de PDC aan ons regiesysteem MensCentraal? Dan kun je met de klant- of gezinsmodule direct het juiste product bij de juiste leverancier selecteren en met één druk op de knop dienstverlening aanvragen.

Voorbeeld: Samen met je klant of gezin is er een plan van aanpak opgesteld. Hieruit blijkt dat er een zorgproduct of -voorziening moet worden aangevraagd. Dankzij de integratie kun je deze aanvraag direct vanuit de zaak doen en hoef je dit niet in een apart systeem bij te houden.

Twee personen in gesprek aan tafel

Berichtenstroom (afgelopen 2 jaar)

Aantal berichten Jeugd

Aantal berichten Wmo

De MensCentraal Suite

PDC is onderdeel van de MensCentraal Suite: een complete regie-oplossing voor alle activiteiten binnen het gemeentelijke sociaal domein.

Voordelen van de MensCentraal Suite:

  • Kostenefficiënt werken
  • Processen lopen naadloos in elkaar over
  • Extra functionaliteiten kunnen razendsnel worden geïmplementeerd

Meer weten over de MensCentraal Suite? Neem contact met ons op.

Wat kunnen we voor je doen?

Portretfoto Benno

“De PDC is een SaaS-oplossing voor de (financiële) dienstverlening op het gebied van Jeugdzorg en Wmo. Via het iStandaarden-berichtenverkeer kun je toewijzingen en declaraties verwerken, controleren en betalen.”

Benno Kaandorp, Technisch consultant

Aangesloten bij de NVSI:

Lost Lemon is leverend partner van de Nederlandse Vereniging van Sociale Innovatie (NVSI).

De NVSI verbindt gemeenten die samen willen werken aan innovatie in het sociaal domein en biedt verschillende innovaties aan. De PDC is een van die innovaties.

Contact

Wil je meer weten over de PDC? Of vrijblijvend een demonstratie? Neem contact met ons op.

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *