Mijn GemeentePortaal

Burgers en bedrijven actief betrekken bij dienstverlening van de gemeente? Gebruik Mijn GemeentePortaal, dé oplossing van Lost Lemon voor interactie met burgers en bedrijven.

Over Mijn GemeentePortaal

Burgers en bedrijven kunnen zelf, online en op elk gewenst, moment zaken regelen met Mijn GemeentePortaal (MGP). Dit bespaart zowel hen als de gemeente tijd.

In het burgerportaal van Mijn GemeentePortaal kunnen inwoners bijvoorbeeld inkomsten bij een uitkering doorgeven. Of activiteiten in hun plan van aanpak bij ondersteuning bijwerken. Via het bedrijvenportaal kunnen organisaties snel en eenvoudig een subsidie-aanvraag doen bij de gemeente. Het is maar een voorbeeld.

Volledig personaliseerbaar

In Mijn GemeentePortaal heeft een burger of bedrijf toegang tot een gepersonaliseerd portaal. Hier zijn acties zichtbaar en uitvoerbaar. Ook is het mogelijk digitale formulieren beschikbaar te stellen. Mijn GemeentePortaal wordt vormgegeven in de huisstijl van de gemeente. Wel zo herkenbaar!

Meer weten?

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Mijn GemeentePortaal? Of wil je een vrijblijvende demonstratie? We gaan graag in gesprek met een kop koffie óf een glas verfrissende citroenthee.

Innovatie met Mijn GemeentePortaal

Zet met Mijn GemeentePortaal de volgende stap in digitale dienstverlening. Als vervanging van óf aanvulling op bestaande dienstverlening.

Werk met tegels

Mijn GemeentePortaal werkt met gebruiksvriendelijke tegels. Deze ziet de gebruiker na het inloggen op zijn dashboard. Via de tegels kan hij direct de gewenste acties uitvoeren. De tegels zijn geheel naar eigen wens in te richten. Zo bepaal je als organisatie zelf welke dienstverlening je via het burgerportaal aanbiedt.

Digitale interactie

Lost Lemon heeft Mijn GemeentePortaal met gemeenten én eindgebruikers ontwikkeld. Er is veel aandacht besteed aan digitale interactie. Zo kan een burger of bedrijf laagdrempelig contact opnemen dankzij onze Slimme Krabbelaar en met formulieren. Ook zijn er diverse koppelingen mogelijk voor het maken van afspraken en het afgeven van meldingen.

Toegankelijkheid

Ons onderzoeksteam, Lemon Lab, doet veel onderzoek naar toegankelijke en inclusieve digitale communicatie. Deze inzichten passen we ook toe in onze eigen software. Daarnaast voldoet Mijn GemeentePortaal aan de ‘WCAG 2.1’-richtlijnen van de overheid.

Invoering TONK bij gemeente Lelystad

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) was bedoeld voor mensen die door de COVID-maatregelen in financiële problemen kwamen. Voor de gemeente Lelystad hebben we geregeld dat de volledige digitale afhandeling – van aanvraag tot beschikking – via Mijn GemeentePortaal verloopt.

“Lost Lemon heeft een product gerealiseerd dat een efficiënt digitaal proces betekent voor het snel en goed verwerken van grote aantallen aanvragen. Dat maakt ons digitaal flexibel.”

Henri van Ulsen, Informatiemanager sociaal domein gemeente Lelystad

Deze gemeenten werken met Mijn GemeentePortaal

Wat kunnen we voor je doen?

“Mijn GemeentePortaal (MGP) is het instrument bij uitstek voor de gemeente om inwoners en bedrijven meer te betrekken en regie te geven. Inwoners kunnen in MGP rechtstreeks digitaal contact opnemen. Ook kan de gemeente hen inzicht geven in dossiers, welke aanvragen er lopen en wat de status van de aanvragen is.”

Delphine Meertens, Implementatieconsultant

De MensCentraal Suite

Mijn GemeentePortaal is onderdeel van de MensCentraal Suite: een complete regie-oplossing voor alle activiteiten binnen het gemeentelijk sociaal domein.

Voordelen van de MensCentraal Suite:

  • Kostenefficiënt werken
  • Processen lopen naadloos in elkaar over
  • Extra functionaliteiten kunnen razendsnel worden geïmplementeerd

Meer weten over de MensCentraal Suite? Neem contact met ons op.

Contact

Meer weten over Mijn GemeentePortaal? Of interesse in een demonstratie? Laat je gegevens achter.

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *