LeerSaam

Een complete oplossing voor de gemeentelijke administratie, begeleiding en regie rond onderwijsprocessen. Zo zijn onderwijs én welzijn inzichtelijk.

Over LeerSaam

LeerSaam is opgebouwd uit slimme koppelingen − bijvoorbeeld met DUO en Suwinet − waardoor informatie snel en eenvoudig inzichtelijk is. Dit geeft overzicht.

Waarom LeerSaam?

Wij zien graag dat de leerling centraal staat en alle tijd en aandacht naar hun behoeften en ontwikkeling gaat. LeerSaam brengt jongeren, hun schoolloopbaan en eventuele problematiek in beeld en voorkomt extra administratieve handelingen. Gemeenten kunnen zo sámen met de leerling, ouders en school bespreken wat er gewenst en nodig is.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende demonstratie aanvragen? We nodigen je graag uit voor een kop koffie of onze persoonlijke favoriet: een verfrissend glas citroenthee.

Voordelen van LeerSaam

LeerSaam biedt primaire ondersteuning voor alle gemeentelijke taken rond leerplicht, RMC en leerlingenvervoer. Daarnaast profiteer je ook van:

Eén gezin, één plan

Leerlingverzuim of schooluitval staan vaak niet op zichzelf. Met LeerSaam creëer je overzicht en voorkom je dat trajecten elkaar doorkruisen. Zo kan de gemeente werken vanuit de gedachte: één gezin, één plan.

Slimme koppelingen

LeerSaam is opgebouwd uit slimme koppelingen met BRP (lokale GBA), DUO, Suwinet en CIZ. Ook is de oplossing eenvoudig uit te breiden met extra functionaliteiten voor bijvoorbeeld Jeugdzorg en Wmo.

Snelle implementatie

Wij kunnen LeerSaam snel implementeren. We migreren jouw omgeving voor de start van het nieuwe schooljaar, maar we kunnen dat ook meteen doen. Wat jouw organisatie het beste uitkomt.

Rapportages

Je draait met één druk op de knop de verplichte rapportages uit. Dit levert medewerkers veel tijdwinst op. Ook biedt de applicatie diverse rapportagemogelijkheden voor verantwoording en aansturing.

Vraag een demo of brochure aan

Meer weten over de functionaliteiten van LeerSaam? Of ben je benieuwd of de oplossing aansluit op jouw wensen en behoeften? Laat ons (online of op locatie) een demonstratie verzorgen of vraag onze brochure aan.

Koppeling LeerSaam en MensCentraal

Om werkprocessen af te handelen kan LeerSaam worden gekoppeld aan onze applicatie MensCentraal. Hiermee is de oplossing voor bestaande MensCentraal-gebruikers razendsnel te implementeren. Daarnaast wordt de data uit de applicatie gecombineerd met die uit MensCentraal. Dit geeft een completer beeld en maakt het uitvoeren van beleid beter mogelijk.

Gemeente Urk en LeerSaam

LeerSaam is samen met de gemeente Urk onwik

LeerSaam is samen met de gemeente Urk ontwikkeld. Inmiddels gebruiken alle medewerkers die te maken hebben met leerplichttaken de oplossing.

“Dankzij LeerSaam hebben wij meer overzicht gekregen en is ons veel administratie uit handen genomen. Hierdoor hebben wij meer tijd voor onze klanten!”

Jaap Zuijderduijn, Leerplichtambtenaar gemeente Urk

Wat kunnen we voor je doen?

Thijs Duysens | Lost Lemon

“LeerSaam heeft een moderne structuur en informatievoorziening. Aanvragen worden volledig digitaal afgehandeld en je kunt dienstverlening geïntegreerd organiseren. Dit creëert overzicht en efficiëntie.”

Thijs Duysens, Consultant Jeugd & Onderwijs

Contact

Meer weten over onze applicatie? We horen het graag.

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *