Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Richard Morsch

Richard Morsch

Ontwikkelaar

Waarom Lost Lemon?
Tijdens mijn opleiding stond praktijkervaring centraal. Ik heb daarom bij veel bedrijven in de keuken kunnen kijken. Na die studie wist ik dat ik niet bij een groot ICT-bedrijf wilde werken, waar je met standaardoplossingen aan de slag moet. Ik wilde naar een kleiner en persoonlijker bedrijf, waar ontwikkeling en creativiteit centraal staan. Dat heb ik gevonden bij Lost Lemon!

Wat doe je bij Lost Lemon?
Ik werk nu al een aantal jaar bij Lost Lemon. En ik heb erg uiteenlopende werkzaamheden verricht. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan die ik in verschillende projecten toepas. Op het moment ben ik vooral met de Lost Lemon-gegevensbroker bezig: LLDorado. Dit is een Mule 3 ESB (Enterprise Service Bus) die in verschillende projecten gebruikt wordt (o.a. MensCentraal en E-formulieren). Deze broker is een gegevensmakelaar tussen verschillende in- en externe systemen (zoals het DKD en lokale bronnen). Ik werk voornamelijk met Java, XML en XSLT en maak gebruik van SOAP en EBMS webservices.

Verder heb ik aan veel andere projecten binnen Lost Lemon gewerkt, zoals MensCentraal, E-formulieren, EROW, Regelhulp en de invoermodule Participatieladder.

En wat doe je naast je werk?
Dan ontspan ik me door te voetballen bij HSV in Heiloo. Dit doe ik op het veld en in de zaal.