Remy Kingma - Lost Lemon

Remy Kingma

Aanbestedingen, Kwaliteit en Privacy

Waarom Lost Lemon?
Toen ik eind 2016 aan de slag ging bij Lost Lemon, kende ik het al uit de verhalen van mijn vrienden Bas van Luxemburg (een van de partners) en Jeroen de Ruig (die de consultants aanvoert). Zij vertelden regelmatig vol enthousiasme over Lost Lemon. En ook ik vind het een leuk jong bedrijf met een platte organisatie waar initiatief, eigen(wijs)heid en betrokkenheid worden gestimuleerd, dat past bij mij. Ik wilde me, na bijna dertig jaar boekenbranche, verdiepen in een geheel andere tak van sport. Het sociaal domein was een verademing. Daarnaast is het erg leuk om Lost Lemon te zien groeien en daar een bijdrage aan te leveren.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Mijn rol is divers. Als bidmanager begeleid en adviseer ik over aanbestedingstrajecten. Overheden besteden steeds meer aan en we hebben een prima vorm gevonden om aanbestedingen en marktconsultaties onderdeel te laten zijn van het totale sales- en marketingproces. Gelukkig horen daar ook contacten met (potentiële) klanten en andere partijen bij, want weten wat er bij de gebruiker speelt vind ik interessant en belangrijk.

Ik coördineer en adviseer ook over alle werkzaamheden die met certificering te maken hebben. Je kunt denken aan ISO 27001, 9001, NEN 7510, ISAE 3402 en verschillende TPM’s. Het borgen van de kwaliteit van informatiebeveiliging en van onze processen is essentieel voor zowel onze klanten als voor onszelf. Om de kennis hierover meer te verspreiden heb ik een intern auditteam in het leven geroepen, dat audits afneemt en meedenkt, heel leuk en inspirerend om dit samen te doen. Ten slotte ben ik ook privacy officer van Lost Lemon, om te bewaken dat we rekening houden met de privacy van burgers en contact zijn voor klanten in geval van incidenten.

En wat doe je naast je werk?
Ik geniet van m’n vrije tijd! Veel fietsen in de omgeving, heerlijk wandelen en genieten in de binnenstad van Haarlem waar we wonen. Er zijn altijd straatjes die je niet kent met mooie panden en verhalen. Sinds dit jaar heb ik ook weer een zeiljacht om veel op het water te zijn. Op vakanties is het water dan ook altijd dichtbij. En dan natuurlijk tijd doorbrengen met de familie, de eerste twee van drie kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Leuk zo’n nieuwe fase!