Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Bas van Luxemburg
Portretfoto Bas

Bas van Luxemburg

Partner

Waarom Lost Lemon?
Vroeger werkte ik als informatiekundig expert. Vraagstukken waren heel divers. Veel sociaal-maatschappelijke onderwerpen maar zeker ook puzzels met een dominante rol voor boutjes, moertjes, elektriciteitsverbruik en auto-onderdelen. Lost Lemon is echt gespecialiseerd in sociaal-maatschappelijke thema’s. Vraagstukken over mensen. Mensen waar het vaak even niet goed meegaat of die structureel niet mee kunnen komen, maar wel recht hebben op een veilige plek in onze samenleving. Dit is materie naar mijn hart. Om over na te denken maar vooral werkende oplossingen voor te maken.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Dwarsverbanden leggen bij informatiekundige vraagstukken. Dat doe ik graag. Daarbij bedenk ik niet alleen de oplossingen, maar realiseer ik ze ook graag. Als een van de partners van Lost Lemon ben ik bij veel van onze projecten betrokken. Bij diverse ministeries, BKWI, CVZ, Divosa en hele veel verschillende gemeenten heb ik gewerkt als consultant en interim-manager. Momenteel werk ik aan thema’s als decentralisatie van sociaal-maatschappelijke taken, transparantie in de zorg, wijkaanpakken en het vergroten van zelfredzaamheid van burgers. Mijn rol is ondergeschikt aan de behoefte van het vraagstuk: van informatiekundig vinder, programmamanager, informatiemanager tot informatieanalist.

En wat doe je naast je werk?
Ik heb de rijkdom van een huis vol met lieve en mooie dames. Ook vervul ik een aantal maatschappelijke functies. Wekelijks vertoef ik meermaals met weinig talent maar veel plezier op de rug van een paard. Tel daarbij een redelijke passie voor lekker eten, bepaalde livemuziek en een onnatuurlijke verslaving aan nieuwsfeitjes en … en ziedaar mijn dagen zitten heerlijk vol.