Over Lost Lemon

Met meer dan 15 jaar ervaring in het sociaal domein, durven we onszelf een onderneming met sterk sociaal dna te noemen. We nemen je graag mee in ons verhaal.

Horen we: ‘Dat kan niet’, dan zijn we op ons best. Want we denken altijd in kansen. Wij verschuilen ons niet achter dogma’s of functies, geloven in onze eigen kracht en komen samen met jou, onze partner, tot goede en innovatieve oplossingen.

Keuze voor de overheidswereld

Hoe groter de maatschappelijke relevantie van ons werk, des te interessanter. We opereren op politiek, bestuurlijk, procesmatig, informatiekundig en technisch vlak. En we lopen graag rond op de werkvloer.

We zijn groot genoeg om complexe projecten uit te voeren en klein genoeg om dynamisch, innovatief en onafhankelijk te blijven. En we houden van ons werk!

Koffiedrinken (of thee)

Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We nodigen je graag uit voor een kop koffie óf onze favoriet: een glas verfrissende citroenthee.

Onze kernwaarden

Wat hebben we als citroenen (collega’s) gemeen? Onze Lost Lemon-kernwaarden vertellen het je.

Eigen(wijs)

Zeg nee, dan krijg je er twee
We horen graag jouw ‘nee’ om vervolgens twee betere oplossingen aan te dragen. Wij doen niets liever dan oplossingen verzinnen op onze eigen(wijze) manier. Door anders te denken, verrassen we klanten en zijn we concurrenten steeds een stapje voor.

Lenig

Een spagaat is niet nodig
We laten zien hoe flexibiliteit leidt tot goede, snelle oplossingen. Horen we: ‘dat kan niet’, dan zijn we op ons best. Want we denken altijd in kansen. Lenig van geest dus.

Betrokken

Bouwen aan relaties
Bij alles wat we doen, voelen we ons meer dan leverancier. Wij willen een partner zijn. We voelen ons betrokken bij onze klanten en het gebruik van onze producten. En bij de maatschappij. Daarom nemen we alleen genoegen met de beste oplossing.

Sprankelend

Plezier spat er vanaf
Je ziet aan ons dat we ons werk leuk vinden. We geven energie aan de wereld om ons heen. Omdat we ons werk graag doen, komen we tot leuke en nieuwe oplossingen. Met een grote glimlach op ons gezicht.

Deskundig

Weten wat er speelt
We weten wat er speelt in de markt en voelen aan waar onze klanten wakker van liggen. Met onze ervaring en kennis helpen wij de wereld een beetje beter maken.

Herken jij jezelf in onze kernwaarden?

Kom ons team versterken!

Onze citroenen

Benieuwd naar de ‘fruitmand’ van Lost Lemon? Ontdek wie we zijn, wat we doen en waar onze drive vandaan komt.

Maak kennis met ons team!

Waarom heten wij Lost Lemon?

De Lost Lemon Mine van British Columbia

Voor het verhaal achter onze naam gaan we terug naar 1870 in Alberta, Canada. Daar stuiten goudzoeker Frank Lemon en zijn partner Blackjack tijdens een expeditie op een goudmijn. Hoe dit verhaal eindigt? Daarover verschillen de meningen. Zeker is dat Frank Lemon nooit terugkeerde. Niemand weet wat er met hem is gebeurd en velen zoeken tot op de dag van vandaag naar de mijn van Lemon. Tot nu toe zonder succes.

De vraag blijft dan ook: waar is de mijn en waar is het goud?

Lost Lemon vindt het goud in organisaties

Net als Frank Lemon zijn wij pioniers die buiten de gebaande paden gaan. Wij zoeken ook naar goud, maar dan in symbolische vorm. In mensen én organisaties. We gaan aan de slag met sociale uitdagingen via gedegen onderzoek, stretchend advies en eigenzinnige ict-oplossingen. En dat doen we graag samen met jou.

Onze kwaliteitscertificaten

De beste inrichting van de bedrijfsprocessen voor de klant en de beste beveiliging van informatie; dat staat bij ons voorop. En daar hoort een goede certificering bij.

ISO 9001

ISO 9001 is de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement. Organisaties die voldoen aan de eisen in die norm tonen daarmee aan dat hun kwaliteitsbeleid op orde is. Lost Lemon is sinds 12 oktober 2017 gecertificeerd voor ISO 9001.

ISO 27001

De ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. We werken met de Plan-Do-Check-Act-cyclus (PDCA); dit betekent dat alle processen continu worden beoordeeld op beschikbaarheid, integriteit en veiligheid van informatie. Lost Lemon is sinds 14 maart 2016 gecertificeerd voor ISO 27001.

ISO 27701

ISO 27701 omvat specifieke vereisten, doelstellingen en controles met betrekking tot de implementatie van een Privacy Information Management System (PIMS). Lost Lemon is sinds september 2022 gecertificeerd voor ISO 27701.

NEN 7510

Belangrijke patiëntgegevens en medische gegevens moeten veilig bewaard worden. Daarvoor zorgt de NEN 7510 van het Nederlands Normalisatie Instituut. Lost Lemon heeft de NEN 7510 gelijk met de ISO 27001 geïmplementeerd en laten auditen.

ISAE 3402

ISAE 3402 is een auditstandaard voor rapportage over beheersing van processen die zijn uitbesteed.

De Groene Vink

We willen er zeker van zijn dat berichten binnen onze software in orde zijn. De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die met iStandaarden werken. Het is geen officiële certificering of een officieel keurmerk, maar een erkenning dat onze software veilig berichten genereert.

DigiD

Ieder jaar laten we een onafhankelijke audit uitvoeren om te blijven voldoen aan de ‘Norm ICT-beveiligingsassessments DigiD’.

Contact

Heb je vragen? Of wil je meer weten over Lost Lemon en wat wij doen? We komen graag in contact!

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *