Lost Lemon wint aanbesteding referentie implementatie Haal Centraal

Lost Lemon heeft de aanbesteding gewonnen voor de referentie implementatie Haal Centraal. In opdracht van VNG Realisatie gaan we een implementatie van een API (application programming interface) maken die functionaliteit bevat voor het zoeken en opvragen van ingeschreven personen zoals die geregistreerd staan in het BRP (Basisregistratie Personen). Daarbij kunnen zowel actuele als historische gegevens worden geraadpleegd.

Waarom Lost Lemon?
Het goed koppelen van de verschillende systemen is een voorwaarde voor succesvol implementeren van zo’n API. Lost Lemon weet alles van gegevensstandaarden en is dé koppelkoning. Wij voeren producten zoals ‘Connect’ die 100+ standaarden implementeert zoals Digikoppeling (wij hebben dat mee ontwikkeld), diverse Common Ground principes (REST JSON met hateaos), diverse smaken StUF en nog veel meer. Ook heeft Lost Lemon 100+ systeem integraties met gemeenten (en stakeholders zoals zorgaanbieders daarom heen) live in productie. Deze praktijkervaring maakt dat wij deze referentie implementatie zo neer te zetten dat die in één keer goed is.

Common Ground
Bovendien staan wij vooraan bij nieuwe technische ontwikkelingen zoals rond Common Ground, waarin VNG Realisatie een belangrijke speler is. Bas Huisman: “Common Ground is een manier van denken én van werken die we bij Lost Lemon al toepassen. Daar zijn we best ver in. Zo hebben wij intern al API’s gerealiseerd volgens het Common Ground-principe en werken we aan de toepassing ervan in gemeentelijke projecten en interacties.”

En dan zorgt Lost Lemon er ook nog voor dat de klant realtime betrokken is doordat die een actieve rol in het SCRUM proces krijgt.

Uiteindelijk kunnen, als de definitieve versie van deze API ontwikkeld is, allerlei partijen stukjes gegevens opvragen uit het BRP en die gebruiken in allerlei verschillende software oplossingen. Daarmee worden gemeenten ook minder afhankelijk van één specifieke software leverancier.

Meer weten?
Wilt u weten hoe Lost Lemon ook u kan helpen, neem dan contact met Bas Huisman via info@lostlemon.nl of telefoonnummer 085-489 88 88.

U bent hier