Lost Lemon Lab

Hoe kan je meer aan preventie doen?
Hoe zorg je in het sociaal domein dat je problemen gaat voorkomen of beperken in plaats van alleen maar oplossen als het te laat is? Dit vraagt om inzicht in het bereiken van groepen die je nog niet in het vizier hebt. En als je in contact komt met die groep, waar hebben ze nu behoefte aan? Hoe voorkom je dat je vervolgens weer aanbodgericht te werk gaat.

Je weet dat het anders kan, maar hoe? 
De waan van de dag maakt dat je vooral bezig bent met korte termijn vragen. Terwijl je af en toe met de benen op tafel na wilt denken over innovatieve aanpakken. Nieuw onderzoek biedt nieuwe oplossingen, maar je hebt geen tijd om uitgebreide rapportages te lezen. En hoe breng je de inzichten morgen in de prakijk?

Rebecca van der Meer, consultant/onderzoeker 

"Het onderzoek van Lost Lemon onderscheidt zich, doordat wij letterlijk naast de doelgroep zitten. We gaan in gesprek met de mensen zelf en laten hen hun eigen verhaal vertellen. Zo krijgen we het echte beeld van de dagelijkse werkelijkheid. Daartentegen wil ik als onderzoeker niet dat de kennis onderin een bureaula verdwijnt. Daarom maken wij ook de vertaalslag naar de praktijk. Onze kennis in het sociaal domein komt dan goed van pas."

Laat Lemon Lab je pasklare inzichten aanbieden
Lemon Lab vertaalt onderzoek naar handzame oplossingen. We weten dat je in de prakijk geen tijd hebt om lange rapportages te lezen. En dat aanbevelingen in rapportages vaak nog abstract zijn. Wij willen inzichten uit rapportages zo prakisch mogelijk maken. Zodat je er morgen mee aan de slag kan.

U bent hier