Groen licht voor De Krabbelaar

Lost Lemon wil de communicatie tussen zorgverleners en patiënten verbeteren en heeft daarvoor De Krabbelaar bedacht, te gebruiken op je telefoon en op je desktop. We onderzochten de technische, economische en organisatorische haalbaarheid van De Krabbelaar. 

De resultaten laten zien dat de interactie tussen zorgverlener en patiënt hierdoor veel efficiënter en effectiever wordt, omdat deze zich veel meer richt op de behoefte van de patiënt.

Met De Krabbelaar kan de zorgverlener tijdens een gesprek met de patiënt snel notities maken. Op een later moment brengt hij structuur aan in zijn krabbels door er gegevens aan te koppelen, zoals bijvoorbeeld over wie, voor welk doel, welk leefgebied etc. Gegevens over gegevens dus, oftewel metadata. Hierdoor heeft de zorgverlener tijdens het gesprek meer tijd voor de patiënt en ervaart hij minder ‘structuurdruk’. Voor de patiënt betekent deze oplossing meer aandacht van de zorgverlener. Daarnaast kan de patiënt met de Krabbelaar op een eigen gekozen moment en op zijn eigen manier in woord, spraak of beeld over zijn zorgbehoefte communiceren.

Onderzoek
Meerdere potentiële afnemers toonden al interesse in dit innovatieve idee. Reden genoeg om onderzoek te doen naar de praktische haalbaarheid van De Krabbelaar!

Uit gesprekken met zorgverlenende instanties en software-onderzoek blijkt dat het mogelijk is om via metadateren een brug te slaan tussen vrijheid aan de voorkant (krabbelen) en structuur aanbrengen aan de achterkant. Ook op het gebied van beveiliging en autorisatie vonden we geen obstakels. Het platform levert de gewenste communicatieverbetering op en is financieel exploitabel. Op basis van deze positieve resultaten hebben we besloten om De Krabbelaar verder te gaan ontwikkelen. Hiervoor zoeken we nog een publieke of zorgpartner.

Contact
Meer weten over De Krabbelaar? Of geïnteresseerd in de verdere ontwikkeling van De Krabbelaar voor uw organisatie? Neem dan contact op met Bas van Luxemburg via 085 489 88 88 of stuur een mail naar info@lostlemon.nl.

Lost Lemon heeft het project De Krabbelaar uitgevoerd met steun van de provincie Noord-Holland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

U bent hier