Home » Consultancy » Onze consultants » Tobie van Rees
Tobie van Rees | Lost Lemon

Tobie van Rees

Implementatieconsultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Het grootste deel van mijn tijd werk ik als implementatieconsultant bij diverse gemeenten. Ik begeleid de gemeente bij het implementeren van software voor het sociaal domein, zoals de onderdelen uit de MensCentraal Suite. Mijn achtergrond ligt in de schuldhulpverlening en het maatschappelijk werk. Hierdoor weet ik wat er speelt op de werkvloer, wat medewerkers nodig hebben en waar de druk ervaren wordt. Ik zet mij ervoor in dat administratieve processen zich beperken tot de noodzakelijke stukken, zo kunnen medewerkers zich richten op de inwoners.

Waar ik momenteel aan werk
Ik ben op dit moment actief bij de gemeenten Haarlem, Hoorn en Urk. Voor de gemeente Haarlem werk ik aan het project Vroegsignalering. Vanuit Lost Lemon ondersteunen wij hen bij het digitaliseren van het proces. Bij de gemeente Hoorn zijn de werkprocessen aangepast doordat zij een ander inkoopbeleid hanteren voor Wmo en Jeugd. Aangezien de processen iteratief worden doorontwikkeld, passen we de werkwijze en de applicatie gaandeweg steeds aan om zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen en behoeften van de gemeente. Tot slot ondersteun ik de gemeente Urk met de livegang van onze leerplichtsoftware LeerSaam. Dit product hebben wij samen met de gemeente Urk ontwikkeld. Op dit moment zetten we hiervoor de puntjes op de ‘i’.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Inmiddels heb ik bij diverse gemeenten leuke en goede contacten opgebouwd. We sparren als er iets speelt of ik vraag hen ergens over mee te denken. Ook heb ik bij diverse gemeenten het functioneel beheer gedaan voor de MensCentraal Suite en de functioneel beheerders vervolgens opgeleid om een pro-actieve functioneel beheerder te zijn. Dit geeft mij veel voldoening.

Verder ben ik in het bijzonder trots op mijn projecten voor de GR de Bevelanden (samenwerking van vijf gemeenten in Zeeland): de oplevering van de koppeling met het Inkoopbureau Jeugd Zeeland en de samenwerking tussen de superusers van de vijf gemeenten. En ik ben trots op het project voor de Gemeente Rotterdam. Hierbij heb ik voor de werkprocessen van het Jongerenloket een nieuwe manier bedacht om logischer en eenvoudiger intakes vast te leggen.