Portretfoto Pieter

Pieter Verkaik

Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Als consultant help ik gemeenten de uitvoering van een aantal wetten in het sociaal domein beheerst en efficiënt te laten verlopen. Op deze manier kan er zoveel mogelijk geld naar de zorg. De toegang tot hulp en ondersteuning is vanwege de lokale context en voorgeschiedenis in iedere gemeente anders georganiseerd. Toch heeft iedere gemeente zich aan dezelfde wetten te houden en hebben ze allemaal het beste voor met de eigen inwoners. Ik adviseer gemeenten over bijvoorbeeld de inrichting van de werkprocessen, de berichtuitwisseling met ketenpartners of over het slim gebruiken van data. Daarbij neem ik gemeenten vooral mee in nieuwe wetgeving en andere (landelijke) ontwikkelingen en help ik bij de voorbereidingen daarop.

Waar ik momenteel aan werk
Momenteel ben ik werkzaam als teamcoördinator administratie van de afdeling Samenleving bij de gemeente Zuidplas. Dit is één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland en dat geeft extra uitdagingen. Mijn team voert taken uit voor onder meer leerplicht, de Wmo, de Jeugdwet en het leerlingenvervoer. Hier komt veel bij kijken; van functioneel beheer en data-analyse tot het versturen van de beschikkingen en afhandelen van de declaraties. Maar ook klanttevredenheidsonderzoeken en het woonplaatsbeginsel tot dossiercontrole en het verzenden van mailings zijn activiteiten van het team. Ik vind het tof om te zien dat de gemeente inmiddels administratief volledig in control is.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Mijn werk bij Lost Lemon is leuk omdat er altijd wel collega’s bezig zijn met een interessant project of onderzoek en daarvan hun kennis delen of input ophalen bij collega’s. Dit geeft een interessante dynamiek en zet je aan het denken. Het zorgt ervoor dat je vaak net iets verder kijkt dan alleen je eigen opdracht bij de klant.