Bliksemstage bij Lost Lemon

Ieder kind heeft talent. Ook de vele Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je toekomst niet wordt bepaald door je achtergrond, maar voor een maatschappij waarin ieder kind kansen krijgt.

Kijkje achter de schermen

Via het JINC-programma maken kinderen kennis met allerlei beroepen. Zo waren zeven leerlingen van basisschool Don Bosco uit Haarlem eerder deze week voor een bliksemstage op bezoek bij Lost Lemon. Wie zijn wij en wat doen wij? Diana Koppenol, een van de oprichters van Lost Lemon, legde uit hoe we aan onze naam gekomen zijn en waarmee we binnen de organisatie bezig zijn. Van product tot dienst, van onderzoek tot consultancy. Na dit voorstelrondje volgde een kijkje achter de schermen, waar de stagiaires kennismaakten met verschillende functies binnen Lost Lemon.

Zelf ervaren hoe het werkt

Na de pauze was het tijd voor de leerlingen om zelf aan de slag te gaan. Software-ontwikkelaar Daan legde door middel van een leuke opdracht uit hoe een computer nu eigenlijk werkt. Na een beetje oefenen konden de leerlingen zelf ervaren hoe het proces in zijn werk gaat. 

Creativiteit en communicatie

Maar er is méér wat Lost Lemon maakt tot wat we zijn. Daarom vertelde onze marketingmedewerker Charlotte hoe wij marketing inzetten voor onze diensten en producten, waarbij creativiteit en communicatie een belangrijke rol spelen.  De opdracht die hierbij hoorde was dan ook: ‘Ontwerp een Lost Lemon T-shirt’. En toen kwam echt iedereen los! Met potloden, stiften en stickers werd de boodschap van Lost Lemon in beeld gebracht. Met fantastisch resultaat!

 

Dank aan JINC voor de mogelijkheid om aan dit initiatief mee te werken. We hebben genoten van het enthousiasme van de leerlingen!

U bent hier