Zie jij een van de 2,5 miljoen laaggeletterden?

Vandaag start de week van de alfabetisering! Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. In deze week is er landelijk extra aandacht voor. Ook wij zijn actief en vertellen over onze inzichten. Volg ons op twitter. Deze week verloten we onder onze volgers een workshop "Persona's laaggeletterdheid". 

4 Sept: Opening week van de Alfabetisering door Prinses Laurentien der Nederlanden

Op 4 september om 13:00 vindt de officiele opening plaats. Deze middag staat bol vol inspiratie en kennisuitwisseling.

5 Sept: "Maak het Bruikbaar Festival" 

Het Maak Het Bruikbaar Festival is een evenement met tientallen workshops, presentaties, pitches en demonstraties. Voor een betere en gebruiksvriendelijke digitale overheid, waar de gebruiker centraal staat. Lost Lemon collega's Rebecca van der Meer en Petra Doelen vertellen in de tweede en vierde workshopronde over het samen bouwen aan toegankelijke formulieren. 

6 Sept: Waar levert investeren in taal een werkgever op?

Werkgevers investeren vaker in taalvaardigheden van hun medewerkers. Tijdens deze sessie vertellen werkgevers over hun motivatie. En wat het rendement is. Inzet op aanpak van laaggeletterdheid kan zorger voor een hogere productiviteit, lager ziekteverzuim en minder veiligheidsproblemen.

7 Sept: Taallunch in Midden-Drenthe

Samen met de gemeente Midden-Drenthe, de bibliotheek, het taalhuis en andere geinteresseerden bespreken we de persona's uit ons onderzoek Laaggeletterden in Beeld. En bedenken we hoe we de inzichten uit ons onderzoek kunnen toepassen om in Drenthe meer Nederlandstalige laaggeletterden te vinden en naar les toe te leiden.  

8 Sept: Verloten we de workshop "Werken met persona's laaggeletterdheid" 

Volg ons op twitter deze week, retweet ons en maak kans op een workshop " Werken met persona's laaggeletterdheid".

 

Heb je vragen? Stuur een mail naar petradoelen@lostlemon.nl 

 

 

 

U bent hier