Ben jij bekend met IT-architectuur? Duik je graag in complexe processen? Vind je het leuk technische innovaties en trends te analyseren en te bekijken hoe je die kunt inbedden in de organisatie? En zit jij barstensvol citroenfrisse energie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw functie

Als IT-architect bij Lost Lemon ken je geen verveling: jouw baan is vol afwisseling. Zo breng je samen met developers, product owners en ontwerpers vanuit functioneel oogpunt de bestaande architecturen in kaart. Je maakt architectuurontwerpen voor (veranderingen in) complexe processen, die wij met verschillende systemen ondersteunen. Je bent actief bezig met architectuurbeheer en denkt met de productteams mee over toekomstige ontwikkelingen.

Over jou

Je bent analytisch, denkt strategisch, ontwikkelt een visie en weet deze te vertalen naar realistische ontwerpen. Daarnaast kun je inspireren en overtuigen en ben je besluitvaardig en resultaatgericht. Ook ben je initiatiefrijk en communicatief sterk, en ben je creatief en innovatief en durf je van de geijkte paden af te wijken. Tot slot stel je prioriteiten en kun je omgaan met externe druk.

Als teamspelers vinden we het bij Lost Lemon belangrijk dat iemand bij ons past. Ben jij ook eigen(wijs), sprankelend, lenig, betrokken én deskundig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zeker als je ook nog de volgende kwaliteiten in huis hebt:

 • Je kunt binnen de eigen organisatie zowel vanuit projecten bij klanten als vanuit een bestaande architectuur een doelarchitectuur opzetten en vergelijken en de weg van IST naar SOLL duiden
 • Je kunt productselectie-criteria opstellen voor de inkoop van nieuwe software- of hardwarecomponenten
 • Je kunt duidelijke richtlijnen opstellen over de inzet van softwarecomponenten binnen de teams en kunt toezien op de naleving ervan
 • Je hebt technisch inzicht en overzicht van de gebruikte componenten en de wijze waarop deze interactie hebben
 • Je weet hoe je oudere architectuurcomponenten kunt upgraden
 • Je hebt ervaring met het in overleg bepalen van functionaliteiten van oplossingen
 • Je bent goed in het overdragen van kennis aan ontwikkelaars, specifiek rond applicatie-architectuur en aan junior-ontwikkelaars in relatie tot software development
 • Je hebt ervaring met Lean, Agile en Scrum werken
 • Je kunt een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen

Wij bieden jou

 • Collegiale en open sfeer, waarin uitdaging en plezier centraal staan
 • Een dynamisch team met hoog kennisniveau
 • Flexibele werktijden
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Maatschappelijk relevant werk
 • Goed salaris en dito secundaire arbeidsvoorwaarden

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op via ons algemene nummer: 085 489 88 88.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Ben jij de IT-architect die we zoeken? Vul onderstaand formulier in, dan hoor je snel van ons.

Choose File
Choose File

Maak alvast kennis

Lost Lemon levert niet alleen applicaties, maar biedt ook uitgebreide ondersteuning bij de implementatie; zodat de gemeente haar taken in het sociaal domein optimaal kan uitvoeren en de applicatie aansluit op het gewenste werkproces. Sicco is één van de implementatieconsultants bij Lost Lemon.

“Ik heb er expliciet voor gekozen aan de productkant van Lost Lemon te werken. Dat klinkt technischer dan het is. Ik bouw niet zelf, ben ook geen techneut. Wel vind ik het leuk om met gemeenten mee te denken over hoe we onze applicaties het beste kunnen configureren.”

Lees het interview
Illustratie implementatie-consultant Sicco

Over Lost Lemon

Wat de ontwikkelingen ook zijn, als deskundige en betrokken organisatie zien wij altijd mogelijkheden. Horen we: ‘Dat kan niet’, dan zijn we op ons best. Want we denken altijd in kansen. Bij Lost Lemon doen we het nét even anders en denken nét even wat verder.

Wij geloven in samenwerken en in onze eigen kracht. Dat leidt tot goede vernieuwende oplossingen en we doen ons werk met plezier. Zo helpen we onze opdrachtgevers met uitdagende vraagstukken en maken we het verschil.

Jong en energiek
Hartje Haarlem
Advies, onderzoek en software voor maatschappelijke vraagstukken
Actief in het sociaal domein
Voor én met gemeenten en andere overheden
Lenig, (eigen)wijs, sprankelend, betrokken en deskundig