Welke typen laaggeletterden zijn er?

Ga mee ....

... met ons onderzoek 'laaggeletterden in beeld' . We zijn nu een half jaar bezig met het onderwerp laaggeletterdheid. We spraken veel laaggeletterden en professionals in het veld over dit onderwerp. En het onderwerp raakt ons in ons hart. We zijn niet meer onwetend over het onderwerp. We begrijpen nu hoe klein de wereld van laaggeletterden is. En hoe veel groter de wereld wordt, als ze op les gaan.

Leren lezen en schrijven vergroot je wereld

Het leren lezen en schrijven gaat om veel meer dan grammatica en letters. Het geeft mensen zelfvertrouwen. Waar ze voorheen niet met de trein durfden, reizen ze nu het hele land door. Weer meedoen aan de maatschappij in plaats van erbuiten staan, dat is wat alle laaggeletterden willen en kunnen bereiken. Het vraagt om begrip en een klein zetje (of soms een flinke). Hoe je die zet kunt geven?

Herken de verschillende type laaggeletterden

We spraken zowel laaggeletterden als professionals. Met deze input ontwierpen we persona's. Deze persona's zijn type laaggeletterden die dezelfde behoeften en motivaties delen. En dus elk op een andere manier te motiveren zijn voor het werken aan hun basisvaardigheden. 

Meer informatie over de persona's

Vragen? Neem contact met ons op via lab@lostlemon.nl. Of neem een kijkje op onze pagina over onze publicaties en nieuwsbrieven.

U bent hier