Stichting Yasmin

Stichting Yasmin is het eerste participatiecentrum voor vrouwen in het hart van Den Haag. De stichting begeleidt vrouwen naar een opleiding en werk. Al dertig jaar biedt Yasmin vrouwen een laagdrempelige plek om elkaar te ontmoeten en zich verder te ontwikkelen. Alle Haagse vrouwen kunnen bij Yasmin terecht voor praktische informatie en voorlichting over uiteenlopende onderwerpen, voor leuke of nuttige cursussen, bijeenkomsten, debat, feesten en activiteiten. Yasmin kent de weg in Den Haag als geen ander en kan vrouwen doorverwijzen naar andere organisaties, instellingen of opleidingen.

Yasmin is bovendien sterk in persoonlijke begeleiding en ondersteunt vrouwen die de stap zetten naar opleiding, arbeidsmarkt, vrijwilligerswerk, talentontwikkeling of economische zelfstandigheid. Yasmin’s deuren staan open voor alle vrouwen die zichzelf willen ontplooien.

Hoe zet stichting Yasmin de Participatieladder in?
Yasmin gebruikt de Invoermodule Participatieladder om een eerste intakegesprek met vrouwen te doen. In het intakegesprek gaan ze in op wensen en behoeftes, talenten en motivatie. Ze adviseren vrouwen over welke activiteiten bij hun wensen passen. Ook de voortgang in ontwikkeling houden ze bij in Invoermodule. Ze hebben ze voor alle vrouwen snel overzicht op het plan en bereikte resultaten.

Lost Lemon adviseert stichting Yasmin over de mogelijkheden van de invoermodule en over hoe het werkproces het beste te ondersteunen. Daarnaast geven we trainingen aan nieuwe medewerkers over het gebruik van de participatieladder. Tot slot denken we mee over ontwikkelingen die op Yasmin afkomen.

U bent hier