Staatssecretaris van Ark op bezoek bij Lost Lemon

Lost Lemon doet niet aan etiketten en wil iedereen een kans geven. Zo bieden we geregeld werkervaringsplekken aan mensen die moeilijk of niet aan de slag komen en organiseren we oefensollicitaties om zo de drempel om ‘echt’ te gaan solliciteren te verlagen. Een aantal van hen heeft inmiddels hun plek gevonden binnen Lost Lemon. Reden voor staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om onze organisatie te bezoeken in het kader van het project ‘GGZ en Werk’ en te spreken met twee van onze plus-medewerkers.

Project GGZ en Werk
Van Ark is ambassadeur van het project GGZ en Werk in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond. Dit tweejarige project zorgt niet alleen voor een goede discussie over arbeidskansen voor mensen met psychische problemen. Het biedt ook oplossingen om deze groep kandidaten aan betaald werk te helpen.

    

Lost Lemon maakt ruimte voor talentvolle medewerkers met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt
Mevrouw van Ark werd namens Lost Lemon ontvangen door Diana Koppenol en Bas van Luxemburg en door wethouder Meijs van onder andere zorg en welzijn, gemeente Haarlem.  “Ik vind dat het vandaag niet om ons als werkgever moet draaien, maar om onze plus-medewerkers. En de begeleiding is niet altijd makkelijk geef ik toe, maar wij vinden het wel vanzelfsprekend om deze mensen een kans te geven”, zegt Bas van Luxemburg. ‘Ontwikkel je sociale DNA en kom ook in actie, daar word je als commercieel bedrijf echt niet slechter van.’

Wethouder Meijs benadrukte: “We hebben werkgevers nodig die laten zien dat het kán. En jullie zijn daar een heel mooi voorbeeld van.”

Lees hier het artikel van de Gemeente Haarlem.

Artikel Haarlems Dagblad, 6 november 2018.

U bent hier