Rebecca van der Meer


Consultant

Waarom Lost Lemon?
Het meest belangrijk aan een baan is naar mijn mening dat je er voldoening uit haalt. Als ik 's avonds thuiskom na een werkdag wil ik het gevoel hebben dat ik iets nuttigs heb gedaan. Voor mij persoonlijk houdt dit in dat ik een bijdrage lever aan de samenleving. Dit maatschappelijk oogmerk vond ik terug bij Lost Lemon. Tevens sprak het projectmatig werken mij aan, om de reden dat je op die wijze steeds bezig bent met de actualiteit en resultaatgericht te werk gaat; iets wat ook in mijn karakter ligt. Daarnaast heeft Lost Lemon een hele open sfeer. Dat is een fijn welkom!

Wat doe je?
Ik ben begonnen als junior consultant en zal verder betrokken zijn bij onderzoeken. Op het moment van schrijven gaat er een onderzoek aangaande laaggeletterdheid van start. Een hartstikke mooi (onderbelicht) onderwerp. Ik geloof dat het onderzoek en de adviezen die daaruit voort zullen vloeien een wezenlijk verschil kunnen maken in het dagelijks leven van de doelgroep.

En naast je werk?
Als ik een langere periode wat meer vrije tijd heb, zoek ik een project om tijdelijk bij aan te haken. Zodoende ben ik momenteel projectleider bij het Rode Kruis. Daarvoor volgde ik op mijn vrije dag colleges aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Juist met zo veel serieuze thema's om mee bezig te zijn, is het belangrijk om te ontspannen. Dat doe ik door bijvoorbeeld uit eten te gaan of simpelweg een filmpje te bekijken met mijn partner en dochter. De zaterdagochtend is bovendien altijd gereserveerd om haar nieuwe hockeytechnieken te bewonderen.

U bent hier