Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Tess Glansbeek

Tess Glansbeek

Onderzoeker en Consultant

Waarom Lost Lemon?
In mijn vorige baan bij een communicatiebureau, werkte ik als content manager aan projecten binnen het publiek domein. Zo maakte ik kennis met Lost Lemon. Ik merkte al snel: ik wil meer de inhoud in. Niet alleen de verhalen ophalen, maar ook inzichten uit gesprekken kunnen omzetten naar ideeën, advies en oplossingen. Toen bleek dat Lost Lemon op zoek was naar een nieuwe onderzoeker, hoefde ik niet lang na te denken. Het voelt hier als een warme organisatie met deskundige en eigenzinnige mensen. Een plek waar ik veel kan leren.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Als consultant onderzoeker doe ik samen met mijn collega’s onderzoek binnen het sociaal domein en de zorg. Door in gesprek te gaan met de doelgroep proberen we inzicht te krijgen in hun leefwereld, wensen en behoeften. Van daaruit leggen we de verbinding met het werkveld van gemeenten en professionals en bedenken we oplossingen die hierop aansluiten. Zo werk ik mee aan het gebruikersonderzoek voor Regelhulp, een digitale routewijzer met landelijke overheidsinformatie over zorg en ondersteuning. Middels interviews, gebruikstesten, focusgroepen en een enquête krijgen we inzicht in de gebruiker van de website. Op basis daarvan adviseren we de opdrachtgever over verbeteringen op gebied van functionaliteit, bekendheid en de verbinding met regionale informatie.

En wat doe je naast je werk?
Op een mooie lente- of zomerdag stap ik het liefst op de motor voor een rit door Nederland. Een hele dag onderweg zonder navigatie, om de leukste plekken te ontdekken voor een goede kop koffie of een biertje. In de herfst en winter vind je me in een café of op de bank met een goed boek en een glas rode wijn. Verder doe ik aan yoga en voer ik graag gesprekken over het leven.