Sicco Roukema

Implementatieconsultant

Waarom Lost Lemon?
Ik heb 10 jaar voor de sociale dienst in Hoorn gewerkt. Daarna heb ik een paar jaar een onlinemanagement-applicatie geïmplementeerd bij sociale diensten. En toen kwam Lost Lemon op mijn pad. In Hoorn heb ik nog meegewerkt aan de pilot JongerenCentraal dus een deel van het team kende ik al.

Bij Lost Lemon heb ik een zeer afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid. En erg leuke klanten en collega’s. De maatschappelijke dienstverlening heeft mij altijd al geïnteresseerd. En hier werk ik mee aan een concept dat ervoor zorgt dat mensen adequater geholpen worden bij gemeentes die met MensCentraal werken.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Ik ondersteun gemeenten en hun ketenpartners bij de implementatie en borging van samenwerking. We hanteren daarbij de MensCentraal-aanpak. Ik help gemeenten bijvoorbeeld hun gezamenlijke werkprocessen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten en geef trainingen en workshops.

Ik ben ook actief voor het webloket Schuldhulpverlening. Dit gebruiken gemeenten om klanten ook online schuldhulpverlening aan te bieden. Nu de vraag om schuldhulpverlening enorm toeneemt én gemeenten minder middelen beschikbaar hebben, is online dienstverlening een mooi middel om toch iets te kunnen doen.

En wat doe je naast je werk?
Ik ben eigenaar van een independent platenlabel waar veel Australische en Amerikaanse bands op uit zijn gekomen. Ook mijn eigen band waar ik bassist/zanger in ben, komt hier op uit. Ik schrijf stukjes voor een muziekwebsite en verder hou ik van reizen, stedentrips en uitgaan.