Nienke Verkooijen

Onderzoeker en Consultant

Waarom Lost Lemon?
Ik heb Antropologie en Sociologie gestudeerd en ben veel op reis geweest. Op zoek naar mijn eerste baan in het maatschappelijk werkveld kwam ik Lost Lemon toevallig tegen in een vacaturebank. De organisatie kwam fris en vernieuwend op mij over. De mensen die hier werken zijn sociaal, flexibel, betrokken, en een tikje eigenwijs! Daarnaast vind ik het leuk om deel uit te maken van een team en samen mooie onderzoeken neer te zetten.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Als consultant onderzoeker werk ik samen met mijn collega’s aan onderzoeken binnen het sociale domein. We zitten nu vooral op thema’s zoals laaggeletterdheid, armoede en schuldenproblematiek, maar hopen in de toekomst uit te breiden naar andere sociaal-maatschappelijke thema’s. Ons onderzoek is vooral kwalitatief van aard, wat betekent dat we veel met mensen in gesprek gaan over bijvoorbeeld hun persoonlijke leefwereld, kijk en ervaringen. Je leert als kwalitatief onderzoeker door de ogen van een ander te kijken, dat is wat mij zo aanspreekt aan het vak.

En wat doe je naast je werk?
Ik heb veel hobby’s, waaronder salsa en bachata dansen, yoga, veel lezen, gitaar spelen en op reis gaan. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren dus het kan zomaar zijn dat ik volgend jaar dit lijstje moet aanpassen! Verder ga ik graag uit eten of een drankje doen met vrienden of met mijn vriend, al is af en toe thuis op de bank ook erg fijn.