Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Marco Beelen

Marco Beelen

IT-architect

Waarom Lost Lemon?
Na vele jaren voornamelijk in de FinTech gewerkt te hebben, werd het tijd voor iets ‘nuttigs’. In ons land verschuift veel verantwoordelijkheid van de Rijksoverheid naar gemeenten. Met de huidige personeelstekorten vrees ik dat het op bepaalde plekken gaat knellen. Ik draag graag bij aan de ontwikkeling en implementatie van oplossingen die dat voorkomen of verlichten. Wat werken bij Lost Lemon voor mij extra leuk maakt, is het systeemoverkoepelend denken.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Ik heb de rol van IT-architect, een nieuwe functie binnen Lost Lemon. Ik verzamel de vele kennis die in de hoofden van de collega’s zit, om die vervolgens te structureren; dat doe ik voornamelijk in diagrammen. Daarnaast ontwikkel ik met een team een visie op hoe onze MensCentraal-suite zich de komende jaren mag en moet gaan transformeren. Zo blijft iedereen qua kennis en kunde aangehaakt.

Wat doe je naast je werk?
Ik geef één avond in de week programmeerles aan vrienden, ter voorbereiding op hun carrièreswitch. Verder houd ik ervan om een avondje met vrienden bij elkaar te gaan zitten rond een bordspel met een goed glas wijn of champagne. En ik schaak graag online, voornamelijk blitz, maar ook wel varianten voor 4 spelers of give-away.