Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Lia van der Ham
Portretfoto Lia

Lia van der Ham

Consultant en Onderzoeker

Waarom Lost Lemon?
Wat mij aanspreekt zijn de dynamiek, flexibiliteit en maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie. Dit past goed bij wie ik ben en hoe ik graag werk. Ik ben opgeleid als psycholoog en gezondheidswetenschapper en verdiep me graag in vraagstukken rond gezondheid en welzijn en kwetsbare groepen. Het liefst werk ik via praktijkgerichte projecten aan het verbinden van de behoeften en ideeën van inwoners/patiënten met de systemen, dienstverlening en professionals waar zij mee te maken hebben.

Eerder werkte ik als onderzoeker en docent/trainer aan projecten en scholing op het gebied van geestelijke gezondheid en de GGZ, de Wet maatschappelijke ondersteuning, zorg en ondersteuning aan mensen met visuele beperkingen en patiëntenparticipatie. Bij Lost Lemon vind ik een plek waar ik mijn ervaring en enthousiasme over dit soort onderwerpen kan inzetten en tegelijkertijd nieuwe uitdagingen kan aangaan door de interessante projecten waar we aan werken.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Als onderzoeker en consultant op het gebied van het sociaal domein werk ik aan thema’s als laaggeletterdheid, digitale vaardigheden en dienstverlening aan inwoners. In onze projecten brengen we de leefwereld, behoeften en wensen van inwoners in kaart, waarbij we in het bijzonder aandacht hebben voor de meest kwetsbare groepen. Daarnaast werken we aan optimalisatie van werkprocessen en dienstverlening aan de kant van professionals. De samenwerking met betrokken partijen en het zoeken naar creatieve, praktijkgerichte oplossingen staat hierin altijd centraal. Hierbij zetten we (onder andere) methoden in als persona’s en klantreizen.

En wat doe je naast je werk?
Ik woon in Den Haag, vlakbij zee. Omdat ik hier nog niet zo lang woon, ga ik graag de omgeving verkennen: de restaurantjes, concerten en al het leuks dat de stad te bieden heeft. Ik wandel en ren graag door de parken en duinen hier en ben ook regelmatig in de sportschool te vinden. Verder word ik blij van reizen; een weekendje weg in Nederland, België of Duitsland, een road-trip naar Frankrijk of Spanje of een verre reis naar een onbekend land.