Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Frans Mulder

Frans Mulder

Ontwikkelaar

Waarom Lost Lemon?
Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan werd ik door een kennis getipt over Lost Lemon. Hij dacht dat we wel bij elkaar zouden passen en hij had het bij het juiste eind. De losse, informele sfeer bevalt me uitstekend. Nadeel is dat het soms een beetje hectisch en chaotisch is, maar daar weegt de vrijheid en het gegeven vertrouwen ruimschoots tegen op. Bovendien vind ik het sociale domein een belangrijke en sympathieke sector.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Ik werk als software engineer aan MensCentraal. De grote uitdaging daarin is om de software flexibel en onderhoudbaar te maken en te houden; want als er iets niet stil staat is het wel het sociale domein. Voortdurend nieuwe wettelijke eisen, nieuwe manieren van werken bij gemeenten, nieuwe eisen aan gebruiksvriendelijkheid. We proberen dan ook om de code continu te verbeteren, terwijl we nieuwe functionaliteit opleveren. Sinds een paar maanden ben ik ook scrum-master binnen het MensCentraal-team, een rol die me niet vanzelf goed ligt, maar waarin ik me steeds meer thuis begin te voelen. Daarnaast heb ik een onofficiële taak als taalpurist en ben ik nooit te beroerd om grammaticale en spel- en stijlfouten te verbeteren.

En wat doe je naast je werk?
Drie vrije dagen per week zijn eigenlijk te weinig! Naast tijd doorbrengen met kinderen en vriendin doe ik graag gezellige dingen met vrienden: naar concerten gaan, poolen en toepen en af en toe een muziek- of pubquiz. Ik mag graag hardlopen en tennissen en zit in twee buurtkoren. Een daarvan begeleid ik met gitaar. En ik ben dol op lezen, maar dat komt er helaas veel te weinig van. Met een beetje zinloos uit het raam staren is trouwens ook niks mis!