Home » Over Lost Lemon » Onze citroenen » Dieuwertje Okkels

Dieuwertje Okkels

Ontwerper

Waarom Lost Lemon?
Tijdens mijn studie Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik nieuwe digitale concepten onderzocht en uitgedacht. Die kennis heb ik ingezet bij mijn eerste klant. Al snel werd me duidelijk dat ik behoefte heb aan een gevestigd digitaal product, waarbij nieuwe ontdekkingen daadwerkelijk positieve impact hebben op het leven en/of werk van anderen. Dit was niet mijn enige eis; ik wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en ben op zoek gegaan naar een organisatie die dat ook doet.

Lost Lemon is een ‘match made in heaven’, niet alleen omdat de organisatie maatschappelijk georiënteerd is maar ook omdat ik me door de no-nonsense mentaliteit direct thuisvoelde.

Wat doe je bij Lost Lemon?
Ik kruip in de hoofden van de gebruikers van MensCentraal, om met nieuwe of gewijzigde functionaliteiten het werk makkelijker, sneller en/of overzichtelijker te maken. Dan verzamel ik de benodigde informatie en beschrijf de nieuwe functionaliteit om de vertaalslag te maken voor de developers. Als een nieuwe functionaliteit is gebouwd, maak ik filmpjes om de werking toe te lichten.

En wat doe je naast je werk?
Je kunt mij geregeld vinden in de moestuin bij mij in de buurt. Heerlijk om onkruid uit de aarde te halen en te zien hoe de groente van elk seizoen groeit. Ook staat mijn huis vol planten en ik houd ze aandachtig in de gaten. Om een beetje ‘in shape’ te blijven, doe ik voornamelijk de schoolslag in het 50-meterbad en volg ik salsalessen. Bij een goed salsafeest ga ik graag de dansvloer op!