22 november 2021

Begin november is de pilot van de Slimme Krabbelaar van start gegaan. De primeur is voor het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF).

Steun voor ondernemers

Het ZLF is een samenwerkingsverband van de zes Flevolandse gemeenten, dat zorgt voor kredietverlening en inkomensondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland. De Slimme Krabbelaar is een instrument dat ondernemers ondersteunt om laagdrempelig en makkelijk te communiceren met de professionals bij het ZLF.

24 x 7 online je vraag stellen

De Slimme Krabbelaar zorgt ervoor dat een ondernemer (of andere inwoner van een gemeente) altijd (24 x 7) online een vraag kan stellen aan de gemeente. Een kwestie van eenvoudig digitaal converseren, iedereen op zijn eigen tijd en vanuit zijn eigen plek. In plaats van complexe formulieren in te vullen of vele loketten te bezoeken stelt de ondernemer gemakkelijk, in zijn eigen woorden digitaal een vraag in de Krabbelaar.

Een medewerker ontvangt de krabbels in zijn Krabbelbox en kan meerdere conversaties tegelijk voeren en heeft bovendien in één applicatie overzicht over alle conversaties, klanten en lopende aanvragen Bijstand voor Zelfstandigen (BBZ). De medewerker kan niet alleen snel en makkelijk antwoorden (lijkend op het beantwoorden van een WhatsApp-bericht) maar uiteindelijk ook de juiste structuur aan de krabbel toevoegen. Zo kan een complexe of formele vraag ook nog binnen wettelijke kaders en gemeentelijke bedrijfsprocessen correct afgehandeld kan worden.

Drie maanden

Dieuwertje Okkels van Lost Lemon gaf medewerkers van het ZLF een training in het gebruiken van de Slimme Krabbelaar. En zij zijn er nu mee aan de slag gegaan. De pilot duurt drie maanden. Tijdens deze periode monitoren we het gebruik, halen we informatie op over de werking van de Slimme Krabbelaar, voegen we functies toe en kijken we naar mogelijkheden om onze oplossing nog verder te optimaliseren. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wil je meer weten over het ZLF? Kijk dan op hun website.

Over de Slimme Krabbelaar

In 2020 kreeg Lost Lemon Innovatiebudget toegekend voor de doorontwikkeling van de Slimme Krabbelaar. We werken hierin samen met gemeenten, TNO en de Nederlandse Vereniging voor Sociale Innovatie (NVSI).

Meer weten?

Wil je meer weten over de Slimme Krabbelaar? Of heb je interesse om ook deel te nemen aan de pilot? Neem dan contact met ons op.