25 augustus 2020

De gemeente Heerenveen wil dat haar medewerkers die zich bezighouden met Jeugd en Gezin beter overzicht krijgen van hun werkzaamheden. Daarnaast wil Heerenveen de burgers meer betrekken bij hun dossier zodat ze meer grip krijgen op hun eigen traject. Om dit te realiseren heeft de gemeente gekozen voor MensCentraal en Mijn GemeentePortaal van Lost Lemon.

Overzicht in één oogopslag

Heerenveen wil dat iedere professional rond Jeugd en Gezin eenvoudig en snel kan zien wat hij/zij vandaag, morgen en in de komende drie maanden moet doen. Eenduidig, volledig en op één plaats. Het dashboard in MensCentraal biedt dat overzicht en geeft duidelijk aan welke acties moeten worden ondernomen. Dat gebeurt via tegels die alle informatie eenvoudig en overzichtelijk aan de gebruiker presenteren. De tegels tonen bij welke klant nu actie nodig is, wat de openstaande acties en reageerdata zijn en welke aantekeningen de medewerker heeft gemaakt. Ook is zichtbaar hoeveel en welke dossiers de professional onder zijn/haar hoede heeft. Meer over MensCentraal lees je hier.

Regie voor de burger

Mijn GemeentePortaal (MGP) is het instrument bij uitstek voor de gemeente om haar klanten meer te betrekken en meer regie te geven. De burger kan in MGP rechtstreeks digitaal contact opnemen met de contactpersoon bij de gemeente. Ook krijgen de klanten inzicht in hun dossiers, zien welke aanvragen er lopen en wat de status van de aanvragen is. Verder kunnen ze zien welke afspraken zijn gemaakt en welke contactmomenten er zijn geweest. Kortom: in Heerenveen krijgt de burger meer regie. Meer over MGP lees je hier.

Aan het werk

We zijn inmiddels in Heerenveen aan de slag. Eind dit jaar zullen MensCentraal en MGP daar volledig operationeel zijn. En dat is goed nieuws voor zowel de professionals bij de gemeente als voor de burgers van deze Friese stad.

Meer weten?

Wil je meer weten over MensCentraal of Mijn GemeentePortaal? Of wil je weten wat Lost Lemon voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.