12 juli 2022

Haarlem − Lost Lemon bundelt de krachten met xxllnc, de softwarespecialist uit Hengelo met vestigingen in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven. Samen ambiëren we met onze experts een vooraanstaande leverancier te worden van innovatieve en flexibele oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van (semi-)overheden. Investeren in mensen, de kwaliteit van dienstverlening, onze softwareoplossingen en innovatiekracht staan daarbij centraal.

Passie voor innovatie en maatschappelijke vraagstukken. Dat vormt de verbindende factor tussen de twee bedrijven. Waar Lost Lemon het motto heeft “We denken altijd in kansen, geloven in onze eigen kracht en komen, samen met partners, tot goede en innovatieve oplossingen”, spreekt xxllnc over “Slimme, schaalbare apps voor de (semi-)overheid”. Lost Lemon en xxllnc vullen elkaar aan met hun dienstverlening en samen leveren ze softwareoplossingen, adviezen en onderzoeken bij nagenoeg alle gemeenten, provincies en rijksoverheid én een groot gedeelte van de semi-overheden in Nederland.

Samen investeren in de softwareoplossingen van morgen

Door de krachten te bundelen, kunnen Lost Lemon en xxllnc nog beter inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Een markt die vraagt om flexibele en robuuste software en innovatieve oplossingen. Individueel zijn Lost Lemon en xxllnc vandaag relevante spelers op hun gebieden. Samen vormen zij een alternatief voor de gevestigde orde.

xxllnc koopt 100% van de aandelen van Lost Lemon. De huidige aandeelhouders Diana Koppenol, Bas Huisman en Bas van Luxemburg van Lost Lemon worden medeaandeelhouder in xxllnc en blijven tevens de directie van Lost Lemon vormen.

De toekomst

In de toekomst zal het nieuwe gecombineerde bedrijf nog betere, bredere en innovatievere dienstverlening kunnen aanbieden dankzij synergie, schaalgrootte en investeringskracht. De dienstverlening en werkzaamheden zoals klanten en medewerkers die kennen, blijven gewaarborgd. Diana Koppenol (algemeen directeur Lost Lemon): “We zijn erg trots dat we samen met xxllnc deze stap gaan maken. Onze ambitie om te groeien kunnen we in de samenwerking sneller verwezenlijken. Daarvoor zijn het intensief delen van kennis en relaties belangrijke voorwaarden. Wij zien hele mooie kansen voor onze activiteiten op het gebied van software rond onze MensCentraal Suite (wat wij ook wel Lemon Made noemen), onze consultancy- (Lemon Minds) en onderzoeksdiensten (Lemon Lab)”.

Michel Veenhuis (CEO van xxllnc): “We verwelkomen de collega’s van Lost Lemon van harte bij xxllnc. Hun ervaring in het sociaal domein verrijkt ons aanbod geweldig. De toevoeging van Lost Lemon vergroot het aanbod van applicaties vanuit de xxllnc Cloud, maar maakt straks ook nieuwe geïntegreerde combinaties mogelijk. Zowel met applicaties die onderdeel zijn van het sociaal domein als daarbuiten”.

Over xxllnc

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

xxllnc bestaat uit:
Exxellence − SMQ − Zaaksysteem.nl − Koppel.app − Kune Campus − T&T − Tercera − Pronexus − 4Value − Daerom! − Berkeley Bridge − Tog Nederland − Inforing