28 juni 2022

Hoe kan dienstverlening zoals verzekeringen makkelijker en toegankelijker gemaakt worden voor iedereen? Het onderzoeksteam van Lost Lemon, Lemon Lab, doet hier op dit moment onderzoek naar.

Inclusieve dienstverlening

We moeten meer en meer digitaal en zelf regelen. Maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Lost Lemon zet zich graag in voor ‘inclusieve dienstverlening’. Dit houdt in dat iedereen op een gelijk manier gebruik moet kunnen maken van digitale informatie en dienstverlening. Niet alleen de dienstverlening van de overheid, maar ook van andere dienstverleners, zoals verzekeraars.

In gesprek over verzekeringen

We komen graag in contact met personen die ons kunnen helpen in ons onderzoek. Ben of ken jij iemand voor wie het lastig is om zaken als verzekeringen (digitaal) te regelen? En zou je willen dat het makkelijker kan? Meld je dan aan voor ons onderzoek en we gaan graag met je in gesprek!

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar ervaringen van mensen voor wie Nederlands de eerste taal is en die, om wat voor reden dan ook, moeite hebben met lezen en/of schrijven. Wil je meedoen of wil je nog iets weten? Stuur dan een mail naar Roxanne en Lia via lab@lostlemon.nl.

Goed om te weten

  • We voeren een gesprek van circa 1 uur, online of op een locatie die jou uitkomt.
  • De gesprekken plannen we in juli of augustus 2022.
  • Als dank voor deelname ontvang je een kleine vergoeding (tegoedbon).

Wil je deze oproep delen met je netwerk? Dan zijn we je eeuwig dankbaar. Dat geldt ook als je ons in contact kunt brengen met mensen die mogelijk willen deelnemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de onderzoeken van ons onderzoeksteam Lemon Lab? Of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze webpagina of neem contact op.