30 mei 2022

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag aanvragen, als compensatie voor de sterk verhoogde energierekening. Hoe maak je het aanvragen en afhandelen van die aanvragen zo eenvoudig mogelijk? Voor zowel burgers als de gemeente? Die vraag had de gemeente Almelo. Lost Lemon kwam met een oplossing: via de MensCentraal Suite.

De lat ligt hoog

De gemeente Almelo heeft duidelijke ambities met betrekking tot de dienstverlening aan de inwoners. Die moet toegankelijk én inclusief zijn. Bij werkprocessen van dienstverlening staan dan ook de klant, het product (de dienst) en het permanent verbeteren van de dienstverlening centraal. En Almelo heeft de ambitie in 2026 minimaal 90% van alle producten voor de inwoners digitaal beschikbaar te hebben.

Meer dan 900 aanvragen energietoeslag in twee dagen

Sinds maandag 15 mei kunnen inwoners van de gemeente Almelo digitaal de energietoeslag aanvragen. Dat gaat heel eenvoudig via een link op de website van de gemeente of via Mijn GemeentePortaal (MGP). De aanvrager logt in met DigiD. Veel van de benodigde persoonsgegevens worden automatisch ingevuld, waarna de werkprocessen rond de aanvragen direct via MensCentraal worden doorgezet en afgehandeld. De terugkoppeling van de aanvraag wordt via MGP met de aanvrager gedeeld. Zo weten de Almeloërs snel waar ze aan toe zijn. En blijkbaar weten ze de weg goed te vinden: na twee dagen hebben al meer dan 900 huishoudens een aanvraag ingediend.

Meer weten?

Wil je meer weten over de MensCentraal Suite van Lost Lemon voor het sociaal domein? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Mijn GemeentePortaal? Of wil je weten wat Lost Lemon voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.