9 juli 2020

De overheid heeft ons project ‘De Slimme Krabbelaar’ uitgekozen als een van de 24 ⎼ uit de 134 ingediende ⎼ voorstellen waaraan Innovatiebudget is toegekend vanuit de regeling Digitale Overheid. De keuze werd gemaakt op basis van criteria als: relevantie voor burgers, bedrijven, maatschappij en andere overheden; transparantie; hoe onderscheidend het project is en de schaalbaarheid ervan. Ook de betrokkenheid van de gebruikers bij het ontwikkelen was een criterium en dat zit bij Lost Lemon in ons DNA.

De sociale dienst

De Slimme Krabbelaar maakt de digitale dienstverlening binnen het sociaal domein toegankelijker en efficiënter. Bij dit project gaat het om de interactie tussen de gemeentelijke sociale dienst en de inwoners die daar gebruik van maken. Onze partners zijn de gemeenten Leeuwarden, Haarlem en Lelystad, TNO, de Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging van Sociale Innovatie (NVSI). Samen gaan we de Slimme Krabbelaar vormgeven en uitvoeren.

Met onze partners én hulpzoekenden

De doelgroep van de gemeentelijke sociale dienst bestaat voor een groot deel uit kwetsbare inwoners met een complexe hulpvraag. Ook zij hebben recht op een digitaal kanaal waar ze zelfstandig hun weg kunnen vinden en regie kunnen houden op hun hulpvraag. Via de Slimme Krabbelaar kan de hulpzoekende inwoner op zijn eigen manier en op een zelfgekozen moment communiceren. Met slimme technieken als kunstmatige intelligentie en goed hergebruik van bestaande gegevens structureren de partners de hulpvraag en koppelen deze direct aan de juiste dienstverleners. Cruciaal voor het succes van dit digitale kanaal is dat we het samen met de hulpzoekenden ontwerpen. Even belangrijk is dat hun hulpvragen op een laagdrempelige en efficiënte manier worden aangesloten op de gemeentelijke processen. En Lost Lemon gaat hier, samen met onze partners, dankzij het Innovatiebudget voor zorgen.

Meer weten?

Meer weten over de Slimme Krabbelaar? Of geïnteresseerd in de verdere ontwikkeling van de Slimme Krabbelaar voor uw organisatie? Neem contact met ons op.