9 februari 2022

Het uitvoeren van alle taken in het sociaal domein is voor gemeenten een forse klus. De MensCentraal Suite van Lost Lemon maakt het een stuk makkelijker, toegankelijker en (kosten)efficiënter. Bovendien levert het betere resultaten. Inmiddels maken al meer dan tachtig gemeenten gebruik van de Suite. Sinds kort zijn ook de Brabantse gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (de ABG-gemeenten) en Oosterhout volop aan het werk met ons regiesysteem MensCentraal. Bij Hilvarenbeek is de implementatie zo goed als klaar en Oisterwijk kan in juli ‘full swing’.

Toegankelijke dienstverlening

De genoemde gemeenten maken deel uit van Equalit, een samenwerkingsverband van 13 Brabantse organisaties. De Equalit-gemeenten wilden één systeem dat ze allemaal kunnen gebruiken voor hun taken binnen het sociaal domein. Het gaat dan in het bijzonder om Wmo, Jeugdhulp en veiligheid. Ook wilden ze dat de digitale dienstverlening toegankelijker zou worden voor de inwoners. En dat hebben we dus nu gerealiseerd met de inproductiename bij de ABG-gemeenten en Oosterhout.

Kostenreductie en een wendbare organisatie

De keuze voor uniformiteit leidt niet alleen tot lagere beheerkosten. Ook is het vergelijken van de data van de verschillende gemeenten eenvoudiger als elke organisatie met hetzelfde systeem werkt. Daar komt nog bij dat de gemeenschappelijke keuze voor de MensCentraal Suite het makkelijker maakt medewerkers onderling uit te wisselen, waarmee de organisaties wendbaarder zijn.

Eenvoudig digitaal communiceren

Behalve het regiesysteem MensCentraal heeft Lost Lemon ook de Producten en Diensten Catalogus (PDC), de burgermodule (Mijn GemeentePortaal) en de Sociale Monitor (SOM) geïmplementeerd. Dat maakt eenvoudige digitale communicatie met de gemeente mogelijk, bijvoorbeeld over een aanvraag voor Jeugdhulp.

Meer weten?

Wil je meer weten over de MensCentraal Suite? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de PDC, Mijn GemeentePortaal of de Sociale Monitor? Of wil je weten wat Lost Lemon voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.