Met eIDAS de grens over!

Bent u als gemeente al klaar voor de aansluiting op eIDAS? De deadline voor de eIDAS verordening nadert. Vanaf 29 september 2018 moeten alle Europese lidstaten die aan hun burgers online publieke diensten leveren, dit ook aanbieden aan inwoners van andere Europese lidstaten. De afgelopen periode heeft Lost Lemon samen met Connectis 18 gemeenten aangesloten op het eIDAS netwerk in een Europees gesubsidieerd project.

Wat is eIDAS?
eIDAS, voluit Electronic Identification & Trust Services, gaat ervoor zorgen dat Europese burgers en bedrijven met hun eigen nationale identificatiemiddel kunnen inloggen bij publieke diensten van alle lidstaten.

Wat betekent dit voor u als gemeente?
Eidas stelt burgers in staat over de grens zelf digitale aanvragen te regelen. Bijvoorbeeld..
Meneer en mevrouw Bremer uit Düsseldorf hebben hun oog laten vallen op een vakantiewoning in Zeeland. Zij willen van hun vakantiewoning een droomhuisje maken en vragen een bouwvergunning aan om de verbouwing te realiseren. Meneer Bremer kan met zijn Duitse variant op DigiD inloggen (nPA) op het omgevingsloket Online in Nederland om zo de zaken te regelen.

Nog een voorbeeld.. U als gemeente wil graag een gevarieerd aanbod op een foodtruck festival in uw stad. Buitenlandse ondernemers zijn met eIDAS zelf in staat een standplaatsvergunning te regelen om zo deel te nemen aan het festival en hun heerlijke hapjes en drankjes te kunnen verkopen.

Aangesloten worden op eIDAS?
Wil je weten wat dit betekent voor jouw gemeente of wil je meer informatie over de eIDAS koppeling?
Neem dan contact op met Lennard Horstink via 085 489 88 88 info@toolkiteformulieren.nl 

U bent hier