Mensen helpen zichzelf te ontwikkelen is voor ons heel normaal

Veel mensen kunnen op een bepaald moment in hun leven wel een beetje hulp gebruiken, zo ook Jan Zaremba. Via Bedrijf & Samenleving, een netwerkorganisatie en makelaar op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen, kwamen Jan en Lost Lemon met elkaar in contact. Jan's wens was simpel, een werkstage waar hij zijn interesse in software kon ontwikkelen en dingen in zijn eigen tempo kon doen. Een nuttige dagbesteding, want thuis op de bank zitten was niet wat hij wilde. Jan werkt nu alweer anderhalf jaar bij Lost Lemon is vorig jaar zelfs weer begonnen aan een deeltijdstudie aan de HvA in, hoe kan het ook anders ...ICT!

"Wij zijn een commercieel bedrijf met een sociaal DNA. Mensen helpen zichzelf te ontwikkelen is voor ons heel normaal"
Onlangs werden Jan en Lost Lemon geinterviewd over deze samenwerking. Wat maakte dit nu een geschikte match? De conclusie was duidelijk. Lost Lemon is een commercieel bedrijf met een sociaal DNA. "Zodra er ruimte is om mensen te helpen, zullen we die geven. Dit is voor ons heel normaal en we zien het als een verrijking voor ons bedrijf". Gelukkig heeft Jan het net zo ervaren en voelt hij zich prima op zijn gemak bij Lost Lemon en komt hij zelfs op zijn vrije dagen hier zijn huiswerk maken. 

Uitreiking van de glossy op het stadhuis
Het interview werd gepubliceerd in een eenmalige glossy, een leuk initiatief waar ook verschillende andere samenwerkingen en projecten worden belicht. Op het stadhuis van Haarlem werd het eerste exemplaar aan burgemeester Jos Wienen, die ook de Beschermheer van de stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem is, vandaag uitgereikt. Een mooi moment waar we samen met Jan bij waren. Wij zijn super trots op Jan, die op eigen kracht met een beetje hulp van ons, een nieuwe toekomst voor zichzelf heeft gecreëerd!

Lees hier meer over Bedrijf & Samenleving.

U bent hier