Lemon Lab

Loop je ook hopeloos achter?
Twee jaar geleden stond je midden in de transformatie van het sociaal domein. Nieuwe taken, nieuwe organisatiestructuren en nieuwe aanpakken. Alles zou anders gaan. En vooral ook beter. Maar met de waan van de dag zijn ook oude problemen teruggekomen. En, nieuwe vraagstukken zoals regievoering, laaggeletterdheid, digitalisering, inkoop zorg, etc.

Je weet dat het anders kan, maar hoe? 
De waan van de dag maakt dat je vooral bezig bent met korte termijn vragen. Terwijl je af en toe met de benen op tafel na wilt denken over innovatieve aanpakken. Nieuw onderzoek biedt nieuwe oplossingen, maar je hebt geen tijd om uitgebreide rapportages te lezen. En hoe breng je de inzichten morgen in de prakijk?

Rebecca van der Meer, consultant/onderzoeker 

"Het onderzoek van Lost Lemon onderscheid zich, doordat wij letterlijk naast de doelgroep zitten. We gaan in gesprek met de mensen zlef en laten hen hun eigen verhaal vertellen. Zo krijgen we het echte beeld van de dagelijkse werkelijkheid. Daartentegen wil ik als onderzoeker niet dat de kennis onderin een bureaula verdwijnt. Daarom maken wij ook de vertaalslag naar de praktijk. Onze kennis in het sociaal domein komt dan goed van pas."

“Als uit onderzoek blijkt, dat we het aanbod van trainingen op behoeften van mensen moeten laten aansluiten, hoe doen we dat dan? Ik wil dat zo’n oplossing zo praktisch mogelijk wordt.”

Laat Lemon Lab je pasklare inzichten aanbieden
Lemon Lab vertaalt onderzoek naar handzame oplossingen. We weten dat je in de prakijk geen tijd hebt om lange rapportages te lezen. En dat aanbevelingen in rapportages vaak nog abstract zijn. Wij willen inzichten uit rapportages zo prakisch mogelijk maken. Zodat je er morgen mee aan de slag kan.

U bent hier