Leeuwarden levert bijdrage aan eigen bijdrage

Sinds 1 januari is een nieuw landelijk protocol van kracht voor het versturen van berichten door gemeenten aan het CAK. Het gaat daarbij om berichten over de eigen bijdragen die cliënten moeten betalen voor zorg.

Voordat de nieuwe werkwijze door het hele land kan worden uitgerold, wil het CAK proefdraaien met gemeenten.

Nieuwe werkwijze
Lost Lemon heeft veel kennis en ervaring waar het gaat om gemeenten en andere organisaties slim en veilig informatie te laten uitwisselen. En met het nieuwe protocol op komst, hebben we onze applicaties MensCentraal en PDC dan ook geschikt gemaakt voor de nieuwe werkwijze.

Pilot in Leeuwarden
Om zeker te zijn van resultaat, hebben we natuurlijk eerst uitgebreid getest. Dat deden we samen met de gemeente Leeuwarden. Met bijna 125.000 inwoners was deze Friese stad de ideale plek voor onze pilot. En samen met Leeuwarden zijn we erin geslaagd in korte tijd het nieuwe protocol goed te testen én het probleemloos te laten werken. Voor de gemeente Leeuwarden en Lost Lemon staat niets de echte start meer in de weg.

Meer weten?
Kunt u hulp gebruiken bij het invoeren van het nieuwe protocol of wilt u meer informatie over MensCentraal of de PDC? Neem dan contact op met johanvanderwaal@lostlemon.nl of bel naar 06-31 960 916.

U bent hier