LeerSaam Live

Het is zover: LeerSaam, dé nieuwe applicatie voor gemeenten om onderwijstaken af te handelen, is live gegaan. Dat gebeurde in de gemeente Urk, die samen met Lost Lemon deze applicatie heeft ontwikkeld. LeerSaam maakt het eenvoudig voor gemeenten om aan de taken voor diverse onderwijswetten te voldoen. De reacties op Urk zijn enthousiast. Vooral de overzichtelijke leerlingenadministratie en het simpel navigeren door de verschillende schermen heen vallen meteen op. 

Inlezen C-bestand DUO
Het zogeheten C-bestand van DUO geldt samen met de gemeentelijke basisadministratie (GBA) als de basis van de leerlingenpopulatie binnen de gemeente. LeerSaam maakt continu automatisch een vergelijking tussen de GBA en de door DUO aangeleverde gegevens. Zo valt er nooit meer een leerling buiten beeld. Wel zo fijn voor de leerplichtambtenaar.Verzuim en vrijstelling
Al bijna een jaar krijgt de Urker leerplichtambtenaar Jaap Zuijderduijn de verzuimmeldingen die scholen doen bij DUO rechtstreeks binnen in LeerSaam. Het terugkoppelen van de status aan DUO gaat geheel automatisch en Zuijderduijn is daar zo tevreden over, dat hij er al naar uitkijkt om komende zomer LeerSaam ook te gaan inzetten voor aanvragen van vrijstelling leerplicht.

Leerlingenvervoer
Sinds begin mei handelt de gemeente Urk ook het leerlingenvervoer af via LeerSaam, waarmee LeerSaam officieel als geïmplementeerd is verklaard. Groot enthousiasme op Urk toen bleek dat de administratie vanaf nu nog maar op één knop hoeft te klikken om de afstand tussen huis en school te berekenen. Geen gedoe meer met het handmatig overnemen van gegevens in 9292ov of Google Maps, maar geheel automatische berekening op basis van de in LeerSaam al aanwezige gegevens. Alle reden dus voor taart!

Wilt u meer weten?
Wij komen graag bij u langs om meer te vertellen over LeerSaam. Hier leest u er meer over.

U bent hier