Gastlessen Lost Lemon voor KinderUniversiteit Haarlem leiden tot enthousiaste reacties

KinderUniversiteit Haarlem is een weekendschool voor nieuwsgierige, leergierige kinderen van 10 tot 14 jaar, kinderen die opgroeien in situaties of buurten waardoor hun talenten minder worden aangesproken. De leerlingen maken twee jaar lang op zondagen kennis met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap. Ze duiken in een boeiende wereld waarmee ze van huis uit waarschijnlijk niet zo gauw in aanraking komen.

Gepubliceerd op: 16 juni 2020

Het doel van de KinderUniversiteit Haarlem kan niet beter worden omschreven dan ze zelf doen: “zoveel mogelijk kinderen uit een achterstandspositie de mogelijkheid bieden om zich persoonlijk te ontwikkelen, om geïnspireerd te raken, om te ervaren waar ze goed in zijn. Om een stap verder te zetten en hen ervaringen te bieden die hen prikkelen om meer uit zichzelf te halen. Zodat zij later ook gemotiveerd hun plek kunnen innemen in de samenleving.” 

Een flinke steen bijdragen
Lost Lemon werkt al langer mee aan dit mooie initiatief. Zo hebben we in 2019 een leuke gastles verzorgd, die ons zelfs een vermelding in het jaarverslag van de KinderUniversiteit heeft opgeleverd. Diana Koppenol, een van de oprichters van Lost Lemon, hield die zondag een inspirerend verhaal over hoe het allemaal niet vanzelfsprekend is dat iedereen gelijke kansen krijgt in het leven.

Dit persoonlijke verhaal sloeg aan bij een Soedanees meisje, aan wie thuis was verteld dat studeren niet zo hoeft; ze is immers een meisje. Zelf denkt ze daar anders over en wil later arts worden. Zij kwam na de les naar onze collega Danah Altroudi toe om nog even 'stiekem' door te praten over haar droom.

Een ervaring als deze maakt het voor Lost Lemon en de collega's die speciaal voor deze gelegenheid een zondag naar kantoor komen, extra waardevol. Voor ons is het geen verplichting, het is een mogelijkheid om een flinke steen bij te dragen aan het creëren van een toekomst voor deze kinderen. En het is fijn dat dit ook wordt gezien door de KinderUniversiteit.

Bron beeld: KinderUniversiteit Haarlem

U bent hier