Werk & participatie bij Lost Lemon

Met een gedifferentieerde aanpak kom je verder.

Succesvoller zijn in het vinden en toewijzen van passende oplossingen voor klantvragen rond werk en participatie? Dan moet je de inwoners goed in beeld hebben. Wie zijn ze, welke taal spreken ze en wat zijn hun drijfveren? Met onze oplossing krijg je een goed klantbeeld en inzicht in wat je kunt doen om deze mensen weer te laten participeren.

Instrumenten koppelen

Met alleen een klantbeeld ben je er nog niet. Op weg naar een passende oplossing moeten professionals de juiste instrumenten kunnen koppelen. Lost Lemon helpt hierbij. Bijvoorbeeld met de slimme software-oplossing DuurSaam, advies en ondersteuning rond procesinrichting en meer.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We nodigen je graag uit voor een kop koffie óf onze persoonlijke favoriet: een glas verse citroenthee.

Onze dienstverlening

Wat je ambitie ook is, we helpen jouw organisatie graag een stap verder.

Software

Regie op inwoners met DuurSaam

Met DuurSaam beschik je over een software-oplossing voor regie op alle klantvragen rond werk en participatie. Dankzij slimme inrichting registreer je niet alleen soft en hard skills, maar ook drijfveren en de houding van inwoners. Met dit volledige klantbeeld, koppel je vervolgens de beschikbare instrumenten. Zo vergroot je de duurzame inzetbaarheid van inwoners die aan de kant staan.

  • Bespaar tijd door minder administratieve handelingen
  • Eenvoudig uit te breiden dankzij flexibele inrichting en slimme koppelingen
  • Kostenefficiënt dankzij een standaardinrichting waarop wordt voortgebouwd

Consultancy

Advies en implementatie

Hoe implementeer je een nieuwe denkwijze? Hoe kom je tot samenwerking in de uitvoering? En hoe maak je processen efficiënter? Onze consultants kunnen helpen een antwoord te vinden en advies te geven. Zoek je een sparringpartner voor de implementatie van instrumenten (denk aan Dennis en Eva) of wijzigingen in beleid? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

  • Stretchend advies om ambities te vertalen naar werkende oplossingen
  • Inzicht in wat landelijke wijzigingen betekenen voor jouw organisatie
  • Sparringpartner voor de implementatie van werkprocessen en (landelijke) instrumenten

Een match made in IT?

Onze aantrekkende economie gaat gepaard met grote krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers schreeuwen om personeel. Toch zitten meer dan 400.000 mensen thuis. Lost Lemon onderzocht wat er nodig is om gemeenten op een efficiënte manier meer mensen op weg te laten helpen naar werk of participatie in de samenleving. Kan het antwoord in IT-systemen worden gevonden? We schreven er het e-book ‘Een match made in IT’ over.

Uit de praktijk

Voor de gemeente Den Haag werkt Lost Lemon aan een systeem dat de professionals ondersteunt bij onder meer het uitvoeren van de Gemeentewet, de Participatiewet en de Wet Inburgering. De Haagse burger staat hierin centraal door de dienstverlening integraal te benaderen en zo in te richten dat zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de leefwereld, gebeurtenissen en gegevens van de burger. De burger wordt meer zelf-service geboden en in staat gesteld om zelf regie te kunnen voeren op zijn of haar ontwikkeling richting participatie in de maatschappij.

Kernsysteem Werk en Participatie in de gemeente Den Haag

Wat kunnen we voor je doen?

Ramon Tromp | Lost Lemon

“Laten we optimaal gebruikmaken van de beschikbare standaarden en de technische mogelijkheden. En vooral de mens centraal stellen, met de focus op een match die recht doet aan zowel zijn harde als zachte skills. Plus aandacht voor zijn talenten, drijfveren en belemmeringen. Zo kunnen we samen meer mensen aan het werk helpen en laten meedoen aan de samenleving. Met IT en met professionals optimaal in hun kracht.”

Ramon Tromp, consultant en manager

Contact

Heb je vragen? Of wil je meer weten over onze dienstverlening rond werk en participatie? We horen het graag!

Velden met een * zijn verplicht, de overige velden zijn optioneel.

Naam *

E-mail *

Telefoonnummer

Bericht *