Petra Doelen

Coordinator Lost Lemon Lab

Waarom Lost Lemon?
Bij binnenkomst in het pand van Lost Lemon (een oud industrieel pand mooi gelegen aan het Spaarne) werd ik direct gegrepen door het open karakter. Zowel qua stijl als qua mensen. Lost Lemon levert veel dienstverlening op het terrein van samenwerking. Dat onderwerp spreekt mij zeer aan. Dat ik studeerde met een van de partners maakte de link gauw gelegd.

Wat doe je?
Als coordinator Lost Lemon Lab zet ik de onderzoeksbol binnen Lost Lemon op. Op dit moment ben ik projectleider van het onderzoek "Laaggeletterden in Beeld". In dit project zoeken we naar manieren om Nederlandstalige laaggeletterden te vinden en te motiveren naar scholing. In de gemeente Haarlemmermeer voeren we ook onderzoek uit naar het toegankelijker maken van digitale formulieren voor laaggeletterden en digibeten.  Daarnaast ben ik productmanager van de Taalmodule/invoermodule Participatieladder. Taalhuizen zetten de Taalmodule in om zicht te krijgen op de laaggeletterden die ze begeleiden en de resultaten daarvan. Het is leuk om instanties (die nog niet veel vastleggen van hun klanten) te begeleiden bij het proces om meer te weten van de deelnemers. En, zo hun dienstverlening te verbeteren. 

En wat doe je naast je werk?
In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, windsurfen, voetbal en zwemmen).  Daarnaast krijg ik op zaterdag les op de Kunstacademie in Rotterdam om nog creatiever te leren denken. In het sportseizoen ben ik supporter van mijn drie jongens bij het voetballen.

Blog
Lees hier de blog van Petra: "Ook aan het fronsen over de 3D's? "
Lees hier de blog van Petra: "Back from Budapest. Part I"

U bent hier