Home » Consultancy » Onze consultants » Thijs Duysens
Thijs Duysens | Lost Lemon

Thijs Duysens

Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Als consultant richt ik me op dit moment voornamelijk op de brede dienstverlening aan (kwetsbare) jongeren vanuit het sociaal domein. Voor sommige jongeren verloopt de weg naar volwassenheid niet vanzelf en er komt veel op hen af. Het is aan de gemeente om die hulp passend en efficiënt te organiseren. Ik zet mijn kennis en werkervaring met (kwetsbare) jongeren in om gemeenten en andere organisaties te ondersteunen in het slimmer en efficiënter organiseren van deze dienstverlening. Zo wordt de jongere beter geholpen en wordt het werk voor onze klant (de gemeente) makkelijker.

Waar ik momenteel aan werk
Ik werk nu aan een visie rond integrale dienstverlening aan (kwetsbare) jongeren. Doel is antwoord vinden op de vraag hoe gemeenten jongeren met meerdere hulpvragen in zijn geheel kunnen ondersteunen en welke ondersteuning we vanuit Lost Lemon daarbij aan gemeenten kunnen bieden.

Daarnaast ben ik, samen met collega’s, bezig met de doorontwikkeling van de onderwijsapplicatie LeerSaam. Met LeerSaam volgen gemeenten de doorgaande leer- en ontwikkellijn van jongeren en voeren ze de taken van leerplicht, RMC en leerlingenvervoer uit. Ook ondersteun ik gemeenten bij de implementatie van deze applicatie. Momenteel doe ik dat bij de gemeente Almelo.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Het leuke aan het werk bij Lost Lemon is dat het zo veelzijdig is en het resultaat van het werk echt bijdraagt aan de maatschappij. Samenwerken met collega’s en klanten aan de verbetering van de dienstverlening en het bedenken van innovatieve oplossingen om uiteindelijk de burger en uitvoerders te helpen, vind ik mooi!

Daarnaast is er binnen Lost Lemon veel en diverse kennis en expertise in huis en leren we van elkaar. Vanuit mijn ervaring als trajectbegeleider en beleidsadviseur van kwetsbare jongeren deel ik mijn kennis over het ondersteunen van jongeren in de praktijk en leer ik hoe we die ondersteuning met techniek kunnen versterken. Daar komt nog bij dat de ontwikkelingen binnen het sociaal domein nooit stil staan en om innovatieve oplossingen blijven vragen. Dit alles maakt mijn werk zo leuk en dynamisch.