Portretfoto Suzan

Suzan van Otterdijk

Onderzoeker en Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Ik werk aan opdrachten binnen het sociaal domein en richt me daarbij vooral op inburgering en op het bestrijden van armoede, schulden en multiproblematiek. Ik heb een achtergrond in werken met kwetsbare doelgroepen vanuit de professionele zorg. In dat kader heb ik ook ervaring met werkgroepen en projecten van gemeenten rond armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Bij Lost Lemon zet ik mijn kennis en ervaring in om gemeenten en andere organisaties te adviseren en te ondersteunen bij beleid.

Mijn projecten
Als consultant en onderzoeker werk ik aan verschillende projecten. Dit doe ik in uiteenlopende rollen en voor diverse opdrachtgevers. Een greep uit mijn projecten: projectadviseur bij het ministerie van VWS, projectleider bij een onderzoek naar laaggeletterdheid en implementatiemanager bij de VNG in het schuldendomein. Daarnaast werk ik aan een aantal interne projecten waarmee Lost Lemon schulddienstverlening wil uitdiepen. Denk hierbij aan het inzetten van persona’s en het uitwerken van schuldhulpverleningstrajecten van gemeenten.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Als consultant ondersteun je klanten om van een idee naar resultaat te komen. Ik vind het leuk om samen met de opdrachtgever tot een concrete, vernieuwende aanpak te komen. Ik heb een frisse blik en gebruik mijn praktijkervaring om beleid en systemen binnen het sociaal domein goed te laten aansluiten op de wensen van de burger. De uitdaging om alle verschillende invalshoeken en motivaties van organisaties, gemeenten én burgers aan bod en tot hun recht te laten komen; dát vind ik mooi!