Home » Consultancy » Onze consultants » Roxanne Meiners

Roxanne Meiners

Onderzoeker en Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Als onderzoeker en consultant breng ik de behoeften en belevingswereld van doelgroepen in het sociaal domein in kaart, om vervolgens te bekijken hoe daar het beste, met passende innovatieve oplossingen, op kan worden ingespeeld. Naast het onderzoekswerk, ontwikkel en geef ik trainingen en workshops over (digitale) inclusie, het omgaan met en ondersteunen van mensen met beperkte basisvaardigheden, hoe hen te bereiken en wat voor aanbod voor hen te ontwikkelen. Verder ben ik medeverantwoordelijk voor de marketing, communicatie en productontwikkeling van Lemon Lab.

Waar ik momenteel aan werk
Op dit moment voeren we een onderzoek uit naar hoe dienstverlening toegankelijker te maken voor iedereen, in het bijzonder voor mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven. Ook ben ik betrokken bij onze ‘Jongerenaanpak 2.0’, waar we in gesprek gaan met beleidsmakers en uitvoerders bij gemeenten over hun visie en ideeën rond jongerendienstverlening. Doel: tot een aanpak komen, waarbij dienstverlening en ondersteuning integraal wordt benaderd. En, last but not least, omdat we meer inzetten op gebruikersonderzoek en klantreizen, besteden we daar ook meer tijd en aandacht aan. Dat geldt overigens niet alleen voor producten en diensten van onze opdrachtgevers, maar ook voor onze eigen nieuwe (software)ontwikkelingen en producten.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Allereerst de brede variatie in onderwerpen, opdrachtgevers en projecten; zowel extern als intern. Verder vind ik het een mooie uitdaging om dingen in beweging te krijgen en bij te dragen aan relevante vernieuwing. Door middel van onderzoek kijken hoe dingen beter en/of slimmer kunnen, zodat uiteindelijke oplossingen echt aansluiten op mensen hun behoeften en iedereen kan meedoen!