Home » Consultancy » Onze consultants » Philip Plenckers
Portretfoto Philip

Philip Plenckers

Technisch consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Het grootste deel van mijn tijd werk ik als technisch consultant voor Lost Lemon. Voor organisaties als de VNG ben ik bezig met software-architectuur, informatieanalyse en ontwerp. Ik heb jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van grotere software-applicaties en weet dus wat er komt kijken bij de realisatie. De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het ontwerp van applicaties en op de analyse van de achterliggende problematiek.

Waar ik momenteel aan werk
Momenteel werk ik als architect aan het programma ‘Uitwisselingsmechanisme gegevens voor Gemeenten’ (UMG) voor de VNG. Dit platform moet het hoofd gaan bieden aan toekomstige digitale ontwikkelingen bij gemeenten. Bij dezelfde opdrachtgever werk ik als informatie-analist aan de ‘Single Digital Gateway’ (SDG); een verordening die de toegang van EU-burgers tot gemeentelijke informatie moet vergemakkelijken.

Daarnaast realiseer ik voor de gemeente Leeuwarden de integratie van Outlook in de MensCentraal Suite. Hiermee wordt het voor eindgebruikers makkelijker afspraken te plannen. Voor de gemeente Haarlem werk ik aan het project ‘Vroegsignalering schulden’ dat moet helpen voorkomen dat mensen in schulden terechtkomen.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Het sociaal domein is lastig te automatiseren. Dit maakt projecten erg uitdagend en stelt hoge eisen aan de flexibiliteit van de software. Het zoeken naar de juiste oplossing, zowel functioneel als technisch, vormt de grootste en leukste uitdaging in mijn werk.