Home » Consultancy » Onze consultants » Michel Henry

Michel Henry

Visueel consultant en Tekenaar

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Ik maak voor Lost Lemon illustraties, cartoons, processchema’s, stripverhalen, infographics en animatiefilmpjes. Daarnaast werk ik aan de grafische vormgeving van rapporten, aanbestedingen, presentaties, folders, flyers, mokken, schorten, kortom: wat je maar kunt bedenken! En dat alles doe ik ook voor klanten van Lost Lemon. Zo heb ik onlangs gewerkt voor Casemanagement Hersenletsel, het ministerie van VWS, de gemeente Den Haag en het Zorginstituut Nederland.

Waar ik momenteel aan werk
Momenteel ben ik bezig met het ontwerpen van productfolders voor Lost Lemon en maak ik een animatiefilmpje voor onze onderzoeksafdeling Lost Lemon Lab. Daarnaast visualiseer ik voor het programma KIK-V (Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg) de impact van (beleids)afspraken. Binnen dit programma maakt een groot aantal partijen afspraken over de uitwisseling van kwaliteitsgegevens over de verpleeghuiszorg. Ook leg ik de laatste hand aan een animatiefilm over het netwerkmodel voor de uitwisseling van gegevens binnen de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Dit doe ik voor het Zorginstituut Nederland.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Allereerst vind ik mijn beroep, tekenen, geweldig! De opdrachten die ik krijg zijn heel divers, zowel qua onderwerp als qua vorm. Wat ik echt leuk en uitdagend vind, is het achterhalen van wat een klant precies wil vertellen. Ik krijg vaak te horen dat ik precies de goede vragen stel. Als de boodschap eenmaal boven tafel is, dan komt het creatieve denkproces: hoe kan ik dat verhaal of die boodschap op een leuke en bij de klant passende manier overbrengen? Dat is schetsen, feedback krijgen en opnieuw schetsen: ook heel uitdagend. Is die fase goed afgerond, dan volgt het allerleukste: het uitwerken van de tekeningen in de gewenste stijl.