Michel Henry

Visueel consultant en Tekenaar

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Ik maak illustraties, cartoons, processchema’s, stripverhalen, infographics en animatiefilmpjes. Daarnaast werk ik aan de grafische vormgeving van rapporten, aanbestedingen, presentaties, folders, flyers, mokken, rompertjes; kortom: wat je maar kunt bedenken! En dat alles doe ik ook voor klanten van Lost Lemon. Bijvoorbeeld voor de gemeente Den Haag, Zorginstituut Nederland en gemeente Almelo.

Waar ik momenteel aan werk
Elk nieuwsbericht, over nieuwe en afgeronde projecten die Lost Lemon uitvoert voor haar klanten, worden voorzien van een illustratie. Die maak ik en dat zijn er veel. Ook werk ik aan een animatiefilm over de visie van Lost Lemon op het thema ‘werk en participatie’. Daarnaast visualiseer ik voor het programma KIK-V (Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg) de impact van (beleids)afspraken. Binnen dit programma maakt een groot aantal partijen afspraken over de uitwisseling van kwaliteitsgegevens over de verpleeghuiszorg. Dit doe ik met illustraties en animatiefilms.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Allereerst vind ik mijn beroep, tekenen, geweldig. De opdrachten die ik krijg zijn divers, zowel qua onderwerp als qua vorm. Wat ik leuk en uitdagend vind, is het achterhalen van wat een klant precies wil vertellen. Ik krijg vaak te horen dat ik precies de goede vragen stel. Als de boodschap eenmaal boven tafel is, komt het creatieve denkproces: hoe kunnen we dat verhaal of die boodschap op een leuke en bij de klant passende manier overbrengen? Dat is een kwestie van schetsen, feedback krijgen en opnieuw schetsen. Daarna werk ik de tekeningen uit in de gewenste stijl of maak de animatievideo op basis van het afgesproken draaiboek. Het allerleukste is te zien hoe die resultaten onze klanten helpen bij het overbrengen van hun verhaal.